Bianchini is een heerlijk Italiaans zomerdessert dat je in een handomdraai op tafel zet. Om eindeloos van te genieten tijdens zwoele zomeravonden.

SHOPPING

Recept: Bianchini

Een heerlijk Italiaans zomerdessert dat je in een handomdraai op tafel zet.

Een heerlijk Italiaans zomerdessert dat je in een handomdraai op tafel zet. Om eindeloos van te genieten tijdens zwoele zomeravonden.

Bianchini (kleine schuimpjes)

Benodigdheden voor ca 30 stuks: 3 grote eiwitten snufje fijn zout 200 g fijne kristalsuiker 50 g geroosterde hazelnoten, fijngehakt Voor dit recept heb je een spuitzak en een spuitmondje nodig Verwarm de oven op 140 graden. Klop de eiwitten met het zout in een schone, vetvrije kom tot er zachte pieken ontstaan. Voeg de suiker met 2 eetlepels tegelijk toe en blijf na elke toevoeging kloppen. Spatel de hazelnoten voorzichtig door het eiwitschuim zodat het geen volume verliest. Schep het schuim in een spuitzak met een glad spuitmondje met een doorsnee van 2 cm en spuit de schuimpjes desgewenst in kleine papieren bakjes. Zet in de oven, schakel na 30 minuten de temperatuur terug naar 130 graden en laat nog 15 minuten drogen. Laat op een rooster afkoelen.

Receptuur afkomstig uit: ‘Gelati d’Italia’, Linda Tubby (Fontaine Uitgevers, € 19,90), www.fontaineuitgevers.nl. In de nieuwste GLAMOUR staan nog veel meer zomerse desserts.

TOP
Menu
Ads for you!

Hi you!

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Thanks a million!

Sluiten