Glamour loves IDFA

Vandaag gaat het IDFA-festival van start. Glamour tipt haar favoriete documentaires van deze editie.

* Aan de kaartverkoop te zien de meest populaire film van het festival, maar er zijn nog kaartjes voor de late screening op zaterdag 17 november: 'The queen of Versailles'.
"We never planned to build the biggest house in America, it kind of happened...", aldus 'huisvrouw' en voormalig Mrs. Florida Jacqueline Siegel in de docu 'The queen of Versailles'. Er zou zelfs een sushibar én een ijsbaan in het 'paleis' komen. Zóu ja, want het ineenstorten van de financiële markt verpulverde het vermogen van haar dertig jaar oudere echtgenoot, die rijk werd met timeshare-woningen. Hun mega-huis gaat (onafgebouwd) de verkoop in, en het echtpaar moet flink korten op hun uitgaven. Overleefd hun huwelijk dit riches-to-rags-verhaal? Hier vind je de trailer.

*Verplichte kost voor voor filmfreaks, dat 'Room 237', waarin verschillende theorieën over Stanley Kubricks 'The shining' worden uitgeplozen. Na meer dan dertig jaar zijn vele, fascinerende scènes in de film nog steeds door mysterie omhuld. Want wat betekent het patroon van het tapijt eigenlijk? En gaat de film misschien toch verkapt over Nazi-Duitsland? Experts leggen in de film hun theorieën over de vermeende verborgen boodschappen in de horrorklassieker uit. Hier vind je de trailer.

* Een muzikale film over een droomstad, met prachtige beelden: 'London: The modern Babylon'. 'Geschiedenisles' op zijn wervelendst. Hier vind je de trailer.

* 'In Lunarcy!' portretten met een vleugje humor van verschillende mensen die zich bezighouden met de maan. Van een makelaar die terrein op de maan verkoopt, tot iemand die serieuze plannen heeft er te gaan wonen. Hier vind je de trailer.

* Veelal uitverkocht op het festival, maar op 7 januari (20.25 uur, Nederland 2) al op TV: 'The Secret of HEMA', waarin een filmmaakster de directeur van de winkelketen een jaar lang filmde. Het bedrijf wil en moet uitbreiden naar het buitenland, maar zitten ze daar wel te wachten op de oer-Hollandse rookworsten?

Meer informatie over IDFA en het blokkenschema vind je hier.

Enjoy!

Bekijk ook

Ads for you!

Hi you!

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Thanks a million!

Sluiten