Gua sha ontgiftingstherapie

Gua sha ontgiftingstherapie is een oude Chinese volksremedie om pijn en spanning te behandelen en om ziekte te voorkomen. Een Gua sha-massage heft blokkades in je lijf op, ontgift je lichaam en stimuleert je bloedsomloop. Voor mensen met heftige klachten zoals R.S.I, bepaalde allergieën en chronische vermoeidheid kan zo'n therapie ook helpen.

'Gua sha' betekent letterlijk: 'de ziekte uit het lichaam schrapen'. Schrapen... Dat klinkt niet prettig en dat is het ook niet. Afgelopen vrijdag moest ik er aan geloven.

Met speciale olie en een jade steen wordt er vanuit je nek naar verschillende plekken op je rug 'geschraapt'. Het is behoorlijk pijnlijk en mijn rug zat onder de rode striemen. Vervelend, maar aan die striemen kun je zien hoe het met de conditie van je organen gesteld is. Na twee dagen zijn de striemen weg.

Conclusie: het zag er bij mij goed uit! Mijn darmen hebben wat extra aandacht nodig - daar werk ik momenteel aan d.m.v. de groene klei die ik dagelijks inneem - en ook rond mijn hart is veel stress te zien. Daar schrok ik wel even van.

Thorsten wist me gerust te stellen. Veel mensen hebben tegenwoordig last van stress en dat zie je terug rondom het hart. Door sporten en regelmatig een ontspanningsmassage kun je een groot deel van die stress al uit je lijf krijgen.

Volgens Thorsten heb ik vier Gua sha-behandelingen nodig. Na een aantal behandelingen worden de striemen minder.

Als je vragen hebt of zelf geïnteresseerd bent kun je met Thorsten contact opnemen.

Video's