Vrouwenpower! Waarom voor jezelf opkomen belangrijk is

Dít is het assertiviteitsgeheim

zadig-and-voltaire-nieuwe-parfum
Zadig&Voltaire

Maya Angelou, een legendarische dichter en burgerrechtenactiviste zei ooit: "Elke keer dat een vrouw voor zichzelf opkomt, zonder het te weten, mogelijk zonder het op te eisen, komt ze op voor alle vrouwen."

Vrouwenpower

Er zijn vrouwen die geen blad voor de mond nemen, álles durven te zeggen. Je weet wel, die met opgeheven hoofd zonder te blikken en blozen binnen een seconde de bal terugkaatsen na een nare opmerking (over een hysterische winterjas, die er volgens collega S. niet uitziet). En die gewoon direct aangeven dat het niet lukt om nóg een extra taak uit te voeren op werk. Of om het verjaardagsfeest van de partner, die je één keer hebt gezien bij de supermarkt, van vriendin F. bij te wonen.

Vind jij niets zeggen (en instemmen) makkelijker dan voor jezelf op te komen? Assertief zijn, zeggen wat je te zeggen hebt mét respect voor de ander en voor je zelf zonder de ander of jezelf groter of kleiner te maken, werkt! Wie leert assertiever te zijn, heeft meer zelfvertrouwen, voelt zich minder snel aangevallen of gedupeerd en is bovendien beter in oplossingsgericht denken. En dat wil je, zó doe je dat:

1. Zeg nee
Leer om 'nee' te zeggen als dat is wat je van binnen wilt zeggen. Als jij iets niet wilt , is dat een prima reden (óók als je wel kan, er wel tijd voor hebt) om iets niet te doen. Plus: maak je niet te druk om wat anderen denken. Mensen moeten misschien nog even wennen aan de new you. Soit.

2. Reageer direct: duidelijk en liefdevol
Hoe moeilijker de situatie, des te chiller het is om het voor ons uit te schuiven. Herkenbaar? Je weet dat snel reageren vaak het beste is, maar je laat die lastige werk e-mail of vervelende vriendinnen-app liever een paar dagen voor wat het is. Slechte keuze. Gevalletje: eat that frog first!

Oplossing? Direct reageren, liefdevol en duidelijk. Jij laat meteen zien dat je zelfrespect hebt, niet over je heen laat lopen, en goede intenties hebt.

3. Druk uit wat jij voelt en nodig hebt
Wat wil jij? Wat vind jij? Wat vóel jij? Zolang je je communicatie bij jezelf houdt, is het eenvoudiger om assertief te zijn. Zo kun je 'lastige gesprekken' veel beter handelen en is het voor iedereen duidelijk.

4. Laat je schuldgevoel los
Soms als je assertief reageert kunnen er schuldgevoelens opkroppen. Sure, je had op het dochtertje van je zus kunnen passen, maar je had geen zin (na een lange dag patiënten verplegen). En: omdat je Love Island wil terugkijken. Nog voor de re-coupeling voel jij je schuldig over je 'actie' en appt je zus of ze nog wat heeft kunnen regelen... Herkenbaar?

Met andere woorden: het is altijd lastig. En door bij jezelf te blijven, zorg je er op zijn minst voor dat jij doet wat jij kunt doen om je grenzen te bewaken. Je neemt verantwoordelijkheid voor je eigen geluk. Zo leren de mensen om je heen dat ze niet over je heen kunnen lopen.

5. Voel je trots dat je voor jezelf opkomt
Zo ervaar je veel meer vrijheid, controle en plezier in je leven. Uitproberen!

Zadig&Voltaire

On that note, zelfexpressie, rock-'n-roll en het vieren van persoonlijke stijl én voor jezelf opkomen: het zit allemaal in het Zadig&Voltaire-DNA. Feel free om óók bij de Zadig Tribe te horen en de geuren te komen ruiken, uitproberen op het Glamour Beauty Festival.

Girls Can Do Anyhting

Girls Can Do Anything is het nieuwe parfum van Zadig&Voltaire, de topnoten bestaan uit peer, oranjebloesem en tonkabonen. Als finishing touch een vleugje musk-vanille en sandelhout – de fijne signature geur die we van Zadig&Voltaire parfums gewend zijn. Gevalletje wil je hebben, vanwege de heerlijke geur én het sterke statement dat je ermee maakt.

De geur staat voor een stralend, ongeremd en onbeschaafd nieuw soort feminisme. Doorbreek de vaste normen, conventies en stereotypen. Doe precies datgene waar je zin in hebt: ’s ochtends boksen, ’s avonds met een jurkje en stiletto’s aan cocktails nippen. Skateboarden op stiletto’s, een paaldansshow weggeven met de lantaarnpaal voor je huis of een gevoel van nostalgie ervaren met een uitgebreide hoelahoepsessie.

Zadig&Voltaire

Alle beautylovers verzamelen! Op 16 en 17 november staat het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam in het teken van de tweede editie van Glamour Beauty Festival. Een heus beautyparadijs, waar je workshops en talks kunt volgen, maar je ook compleet in de watten gelegd kan worden. Iedereen gaat naar huis met heel veel nieuwe beautykennis en een goedgevulde goodiebag vol goddelijke beautyproducten. Ook zijn er gedurende de dag prijzen te winnen, zoals bij de grijpmachine en tijdens de beautybingo. Tickets zijn €25, exclusief servicekosten. Bemachtig hier je tickets!

[gallery id='36d2d85d-c957-4e09-9254-76f02ea40bec' mediaId='' display='list' align='center' size='medium' share='true' expand='' captions='true' suppress-title='false']

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Beauty & Body