Zo creëer je de perfecte matte foundation-look

Make-up artist Celine Bernaerts laat het in vijf stappen zien

De een zweert bij een glowy skin, de ander houdt meer van mat. Wat ons betreft is de tweede optie de perfecte look voor een festival (bye bye glimhoofd) en helemaal niet moeilijk zelf te maken.

Make-up artist Celine Bernaerts gaat samen met topmodel Cecilia Zavenhek de challenge aan: de perfecte matte foundation-look in vijf stappen. In de video zie je hoe ze het ervan afbrengen.

Wil je dezelfde look creëren? We leggen stap voor stap uit hoe je dat doet.

1. De huid voorbereiden
Met de Top Secrets Instant Moisture Glow van Yves Saint Laurent Beauté haal je de grootste glans weg in het gezicht én de primer hydrateert de huid meteen.

2. Foundation
Voor de foundation kun je het best de Yves Saint Laurent Beauté Encre de Peau All Hours gebruiken. Handig voor alle partygirls die flink zweten: aan je gezicht is het niet te zien na deze foundation. Er zit immers een stofje in dat vier keer zijn eigen gewicht aan vocht kan absorberen.

Tip: breng eerst een beetje foundation aan op je handpalm. Dan wordt het vast een beetje warm waardoor het mooier in de huid blendt.

3. Shapen
Bij shapen hoef je niet meteen te denken aan contouren; je kunt ook subtiel wat meer vorm aanbrengen in het gezicht. Je kunt hiervoor dezelfde foundation gebruiken, die is crème-achtig als je 'm aanbrengt, maar vervolgens transformeert-ie tot een poeder. Een van de tactieken om te contouren is om het product met een kwast van de Encre de Peau All Hours Stick te halen en te verdelen op je handpalm, om het vervolgens aan te brengen op het gezicht.

4. Concealen
Om donkere kringen te verbloemen kun je de Encre de Peau All Hours Concealer van Yves Saint Laurent Beauté gebruiken. Breng een kleine hoeveelheid aan onder de ogen en blend het uit met een sponsje, zo verkom je dat de concealer gaat 'creasen', oftewel zo kruipt het goedje niet in de fijne lijntjes.

5. Blusher
Bij een matte look hoort wel een beetje breekpunt en dat kun je mooi creëeren door wat Couture blush & Couture highlighter op de wangen aan te brengen.

Et voilà: let the party begin!


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Beauty & Body