9 eye-openers over huidveroudering

Het maakt niet uit hoe oud je bent, zo houd je je huid gezond

Face, Hair, Forehead, Skin, Nose, Cheek, Facial expression, Eyebrow, Chin, Lip,
Paula's Choice

Huidveroudering is een ding, we know, maar onvermijdelijk! We moeten er allemaal (some day) mee dealen. En dat is prima. Iedere leeftijd kent immers zijn schoonheden, van een jonge, strakke huid tot (op den duur) een minder elastische, stevige huid (aha: vandaar die neus-lippenplooi!) met zichtbare lijntjes en rimpels. Enfin, voor een ieder die huidveroudering liever een tijdje wil uitstellen, investeer in crèmes en serums die het verouderingsproces vertragen.

In de tussentijd zetten wij in samenwerking met Paula's Choice 9 eye-openers over huidveroudering op een rij. Voor het gemak tippen we ook de beste anti-rimpel crèmes en serums. Stuk voor stuk gaan ze beginnende rimpels, lijntjes, grove poriën en een doffe teint tegen, en verzorgen ze je huid optimaal. Hoe dan? Alle producten van Paula's Choice zijn smart en safe. Als in: uitvoerig getest (nooit op dieren!), irriteren niet en zitten bomvol bewezen goed-werkende ingrediënten. On that note, anti-ageing begint met je routine!

1. Een schone huid is belangrijk

Zonneschade, irriterende producten, luchtvervuiling en blauw licht van digitale schermen hebben allemaal een impact op de conditie van je natuurlijk huidbarrière. Op naar het goede nieuws. Een routine van goed werkende huidverzorging kan de schade beperken en je huid lang mooi houden. En dat wil je! Zo'n routine begint zoals altijd met het grondig reinigen van je huid, minimaal twee keer per dag. Ook als je geen make-up draagt of niet naar buiten bent geweest (en de hele dag Netflix hebt gecheckt). Producten werken nou eenmaal het beste op een schone huid. Ontdek hier welke reiniger geschikt is voor jouw huidtype.

2. SPF is het toverwoord

Jep, ook in de koudere maanden. Gebruik dan ook dagelijks een product met minimaal SPF 30 (!) om je huid te beschermen tegen zonneschade. En: doe dit al 15 minuten voordat je naar buiten gaat. Veel mensen beschermen hun huid alleen zomers, als ze bijvoorbeeld naar het strand gaan, op het terras zitten of in het park hangen, foutje bedankt. De zon schijnt namelijk het gehele jaar door. Ook als het bewolkt is. Lees hier meer over SPF en waarom het zo belangrijk is.

3. Antioxidanten beperken huidschade

Antioxidanten helpen de schadelijke effecten van vrije radicalen te neutraliseren. Rewind: vrije wat? Vrije radicalen zijn atomen en moleculen (een molecuul is opgebouwd uit atomen die in een vaste rangschikking van chemische bindingen met elkaar verbonden zijn) met een oneven aantal elektronen. Deze komen vrij door onder andere zonlicht en luchtvervuiling (rook! smog! uitlaatgassen!). Ze dwarrelen als het ware rond in ons lichaam op zoek naar elektronen, deeltjes, die ze zelf missen. Bij iedere interactie met gezonde cellen richten ze schade aan. Ai! Gelukkig zijn er antioxidanten om de schade te beperken. De lijst met ingrediënten die als antioxidanten werken is eindeloos, maar bestaat onder andere uit: vitamine A, C en E, groene thee-, soja-, granaatappel- en druivenextract. Veel van Paula's Choice producten bevatten deze gewilde antioxidanten. En daar blijft het niet bij, want ze hebben een extra dosis toegevoegd aan een aantal serums. Inslaan dus.

4. Huidcellen moeten communiceren

Als er iets belangrijk is voor het behoud van een jonge, frisse forever 21 look (denk: Carrie Bradshaw in haar jonge jaren!), dan zijn het cellen die zich ook zo gedragen en 'luisteren'. Als jij ouder wordt doen je cellen gezellig met je mee. En hoe ouder die worden, hoe minder goed ze schijnen te horen én te luisteren. Cellen die niet goed horen of luisteren belemmeren vijf vitale functies van je huid, namelijk: 1) regeneratie (herstel), zuurstof, voeding, hydratatie en bescherming. En laat het minder worden van al die functies nu net geen fijne gevolgen hebben voor jouw huid. Oplossing? Celcommunicerende ingrediënten, denk aan: niacinamide, peptiden en retinol, hechten zich aan de receptoren van je huidcellen en stimuleren ze om zich weer als jonge huidcellen te gaan gedragen.

5. Exfoliëren is essentieel

Je huid verliest dagelijks dode huidcellen en vernieuwt zich van onderaf. Als je jong bent gaat dit lekker vlotjes, maar als je ouder wordt en je huid zonneschade oploopt, kan het tot wel drie maanden duren voordat je huid zichzelf weer vernieuwt. Het resultaat: een doffe #noselfie teint. Gelukkig zijn er exfolianten die een handje helpen bij het verwijderen van dode huidcellen. Bij Paula’s Choice hebben ze bijvoorbeeld leave-on exfolianten, deze verwijderen zacht en snel de dode huidcellen, zodat de zachte, jonger uitziende huid die eronder ligt weer zichtbaar wordt. Puistjes, vlekjes (die ontstaan na puistjes) én grote poriën worden voor het gemak ook gelijk aangepast. Win-win

6. Huideigen ingrediënten kun je aanvullen

Huideigen ingrediënten zijn stoffen die van nature aanwezig zijn in je huid maar door veroudering en - is-ie weer - zonneschade kunnen afnemen. Stel je voor dat je huid en je huidbarrière er uitzien als een bakstenen muurtje, dan zijn je huidcellen de bakstenen en die huideigen stoffen het cement dat het muurtje (huidbarrière) sterk houdt. Zo hebben schadelijke stoffen minder kans om door te dringen in je huid en verliest je huid minder snel vocht. Voorbeelden van huideigen ingrediënten zijn: hyaluronzuur, ceramiden en omega-vetzuren. Deze kun je prima zelf aanvullen. Doen dus.

7. Een gezond dieet verbetert de huid

Sommige ingrediënten die je op je huid kunt smeren hebben dezelfde voordelen als je ze binnenkrijgt via je eten. Groenten en fruit zitten vol met antioxidanten zoals vitamine C en E. Omega-vetzuren zitten vooral in vette vis, maar ook in verschillende plantaardige oliën uit lijnzaad, sojabonen, koolzaad en zonnebloempitten. Mineralen zoals ijzer, zink, koper en chroom zijn essentieel voor je gezondheid en werken als antioxidanten voor de huid. Je vindt ze in donkergroene groenten, noten, bieten, eieren, oesters, runderlever, gedroogd fruit (zoals rozijnen en abrikoos), bonen en lijnzaad. Op naar de supermarkt!

8. Leeftijd is geen huidtype

Heel belangrijk: baseer je huidverzorging op je huidtype en huidconditie in plaats van op je leeftijd. Een vettere huid heeft bijvoorbeeld meer baat bij lichtere, lotion-achtige crèmes en een drogere huid heeft meer baat bij rijkere crèmes. Kies bijvoorbeeld uit de anti-aging lijn speciaal voor de gecombineerde tot vette huid of de anti-aging lijn speciaal voor de normale tot droge huid. Beide van Paula's Choice. It's your choice, kies hier jouw product.

9. Anti-ageing begint bij je routine

Hou je aan een routine van reinigen, exfoliëren en hydrateren (met SPF voor overdag!). Zo haal je het meest uit je huidverzorging en geef je anti-aging echt een kans. Ga naar deze Routine Finder en ontdek de verzorgingsroutine die past bij jouw huidtype en huiddoel(en) in minder dan drie klikken. Waar wacht je nog op?

Glamour Beauty Festival

Wil je meer weten over jouw huidtype, zodat je de juiste anti-aging producten kan aanschaffen? Laat je huid scannen bij de stand van Paula's Choice op het Glamour Beauty Festival en krijg een persoonlijk advies van een huidexpert. Je weet wat ze zeggen, meten is weten.

Alle beautylovers verzamelen! Op 16 en 17 november staat het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam in het teken van de tweede editie van Glamour Beauty Festival. Een heus beautyparadijs, waar je workshops en talks kunt volgen, maar je ook compleet in de watten gelegd kan worden. Iedereen gaat naar huis met heel veel nieuwe beautykennis en een goedgevulde goodiebag vol goddelijke beautyproducten. Ook zijn er gedurende de dag prijzen te winnen, zoals bij de grijpmachine en tijdens de beautybingo. Kortom: een beautyfeest waar je bij moét zijn! Tickets zijn €25, exclusief servicekosten. Bemachtig hier je tickets!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Beauty & Body