World Vegan Day! 5x waarom clean beauty het overwegen waard is

Op goede beautyvoornemens!

Product, Room, Table, Furniture, Still life, Wood, Plastic bottle, Still life photography,
LOUIZA MEI KING

It's World Vegan Day! Vegan is op het gebied van voedsel een begrip is: in Amsterdam zijn er bijvoorbeeld al 35 restaurants (and counting) die uitsluitend vegan gerechten serveren. Maar vegan heeft óók een intrede gemaakt in beautyland - vegan beauty is here to stay.

Food for thought: waarom wel puur(der) eten, maar niet puur(der) smeren?

Goede beauty-voornemens

Dat gezegd hebbende, omdat je niet vroeg genoeg kan beginnen met 'goede (beauty)voornemens', 5x waarom clean beauty het overwegen waard is. On us, in samenwerking met de vegan beauty-kenners Erin & Floor van Nourished. Thank us later!

Vegan beauty...

#1 Is vrij van dierenleed
Vegan beautyproducten worden geproduceerd zonder schade aan dieren aan te brengen; cruelty free dus. Ook bevatten ze geen dierlijke ingrediënten en bijproducten (bye bye bijenwas!). Om zeker te weten dat een product geen dierlijke ingrediënten bevat, kun je het beste zoeken naar het logo van The Vegan Society. Dit keurmerk verzekert de consument dat een product is gemaakt zonder gebruik van dierlijke ingrediënten en proefdieren.

#2 Focust zich op natuurlijke producten
Vaak afkomstig van plantaardige bronnen (lees: vitamines en mineralen), om zó je huid te hydrateren en te laten herstellen. Bonuspunten? Vegan beauty is superieur voor de gevoelige huid, omdat veganistische beautyproducten minder en mildere ingrediënten bevatten. Met dank aan de natuur!

#3 Is (veelal) verantwoord verpakt
In recyclebaar verpakkingsmateriaal, dat er (bijna) altijd cool uitziet. Vegan beautymerken besteden hier extreem veel aandacht aan. Alle kleine beetjes doen er namelijk toe. De te knappe less is more verpakkingen van Ere Perez doen het op elk badkamerplankje goed, wat de stijl van jouw mini spa ook mag zijn.

#4 Laat je stralen
Je voelt je vaak gezonder als je zo natuurlijk mogelijk eet, toch? Datzelfde geldt voor je huid, als je zo natuurlijk mogelijk smeert. Plus: vegan make-up is soms wat minder gepigmenteerd, waardoor je nét wat meer van je natural you laat zien.

#5 Zorgt ervoor dat je je niet schuldig voelt
Welke smeer-sessie het ook betreft. Of je nou je gezicht prept voor een heuse Christmas Eve glam look of je dagelijkse avond/ochtendroutine toepast, no shame in your 'smeer game'. Vegan beauty is namelijk lief voor moeder natuur en je huid.

Glamour Beauty Festival

Wil je green beauty aan de lijve ondervinden, als in: de o zo fijne vegan producten van Ere Perez uitproberen? Haast je naar het Glamour Beauty Festival, bij de stand van hét Australische vegan beautymerk kun je terecht voor een glowy touch-up mét natuurlijke producten.

Alle beautylovers verzamelen! Op 16 en 17 november staat het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam in het teken van de tweede editie van Glamour Beauty Festival. Een heus beautyparadijs, waar je workshops en talks kunt volgen, maar je ook compleet in de watten gelegd kan worden. Iedereen gaat naar huis met heel veel nieuwe beautykennis en een goedgevulde goodiebag vol goddelijke beautyproducten. Ook zijn er gedurende de dag prijzen te winnen, zoals bij de grijpmachine en tijdens de beautybingo. Kortom: een beautyfeest waar je bij moét zijn! Tickets zijn €25, exclusief servicekosten. Bemachtig hier je tickets!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Beauty & Body