Aztec Secret Indian Healing Clay: wat is het precies en wat doet het?

Sommigen spreken zelfs van een holy grail

indian healing clay
Jasper Rens van Es

De Aztec Secret Indian Healing Clay is geen new kid on the block. Het goedje kwam al een paar jaar geleden op de markt en groeide gauw uit tot een holy grail onder de celebs en het werd niet veel later zelfs één van de bestverkochte beautyproducten wereldwijd. TikTok heeft de cultklassier inmiddels ook ontdekt en is helemaal in de ban van het wondermiddel. Maar wat ís het precies?

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Wat doet Bentoniet klei

Oké we horen je denken, wát is healing clay eigenlijk? De healing clay bestaat uit losse Bentoniet klei, afkomstig uit Death Valley in de Verenigde Staten. Aztec Secret Indian Healing Clay is dus een poeder dat nog aangelengd moet worden met water of appelciderazijn (voor een extra diepe reiniging) om een klei-achtige substantie te creëren.
De klei absorbeert en verwijdert de gifstoffen en onzuiverheden op een natuurlijke manier uit de huid.

Daarnaast geeft het je huid een behoorlijke oppepper, omdat het rijk is aan verschillende mineralen en wordt het geprezen om het verhelpen van puistjes en acne. Het absorbeert ook de overtollige olie van de huid. Perfect dus, als je een vette of gemengde huid hebt. Na het aanbrengen van het masker laat je het vijf tot tien minuten op je gezicht om te drogen, waarna je het afneemt met een vochtige doek en verder gaat met je skincareroutine. Let wel: door de actieve bestandsdelen is het raadzaam om het masker slechts een keer per week te gebruiken, omdat het de huid kán uitdrogen.

Ook leuk: het product is multi-inzetbaar want je kunt ‘m ook als haarmasker gebruiken en het zou je blauwe plekken ook als sneeuw voor de zon laten verdwijnen. TikTokkers doen het vast voor.

This content is imported from TikTok. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is imported from TikTok. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Beauty & Body