De beste beauty looks van Beth Harmon in The Queen's Gambit

Je kan misschien niet schaken als Beth, maar je kan wel haar beauty-looks namaken

the queen's gambit
Courtesy Netflix

De kans is zeer klein dat je nog niet van Netflix' nieuwe hitserie The Queen's Gambit hebt gehoord. Hoewel de serie pas onlangs verscheen op het streamingplatform, is het nu al officieel de best bekeken serie ooit op Netflix. Hoofdpersonage en schaakgenie Beth Harmon heeft alle ogen op zich gericht in deze meeslepende en soms duistere serie, waar haar subtiele en on point beautylooks helpen bij het vertellen van haar verhaal. Van een vlijmscherpe eyeliner tot Twiggy-esque oog make-up en een Grace Kelly-geïnspireerde bob, Wij zetten de beste beautymomenten uit The Queen's Gambit voor je op een rij.

The Queen's Gambit

De nieuwe Netflix serie is gebaseerd op een roman van Walter Tevis uit 1983 dat een een coming-of-age verhaal vertelt van Beth Harmon; een eigenwijze jonge vrouw die vecht om gezien te worden in een door mannen gedomineerde schaakwereld. De serie speelt zich af aan het eind van de jaren vijftig en het begin van de jaren zestig en volgt Beth in haar professionele en persoonlijke worstelingen in haar leven.

Het artikel gaat verder onder de video.

Bekijk de trailer van The Queen's Gambit

Beth Harmon's intrigerende beauty looks

Tijdens de serie ondergaat Beth een ware beauty-transformatie. Waar ze in het begin van de serie nog een ultra korte pony heeft en weinig make-up draagt als jonge wees, omarmt Beth in de latere afleveringen glamour uit de jaren '60 door middel van een glanzend kapsel, een perfect gepoederde huid, scherpe eyeliner en opvallende rode lippen. Haar beauty-looks zijn essentieel in het vertellen van het verhaal, stelt hair en make-up artist van de serie Daniel Parker tegenover Vogue.com. "De make-up en het haar vertellen Beth's verhaal en het is hetgeen dat je in alle close-ups ziet. Als dat niet klopt, klopt ook het verhaal niet meer."

1: Rood haar

the queen's gambit
Courtesy Netflix

Een van de eerste dingen die opvalt aan Beth's look is haar vurige rode haar. In het boek heeft Beth eigenlijk bruin haar, maar Parker stelt dat hij koos voor rood omdat hij het beter bij haar personage vond passen.

2: Scherpe eye liner

the queen's gambit
Courtesy Netflix

Naarmate Beth zich ontwikkeld als personage in het verhaal zien we dat haar make-up look drastisch verandert, waar een van de meest opvallende onderdelen haar vlijmscherpe eye-liner is. "Beth's mentale toestand wordt consequent weerspiegeld in haar uiterlijk, zoals met haar eyeliner."

3: Rode lippen

the queen's gambit
Courtesy Netflix

Parker gebruikte verschillende tinten rood als lipstick om Beth's leeftijdsveranderingen aan te duiden, zo vertelt hij tegenover Marie Claire: "De lippen kunnen temperen wat het personage doet of hoe het personage zich gedraagt. Alle kleuren zijn specifiek gepland voor de individuele scènes en de individuele leeftijden."

4: Twiggy-esque ogen

the queen's gambit
Courtesy Netflix

Volle wimpers met veel mascara gecombineerd met dikke eyeliner en volle brows is nog een zeer opvallende beautylook, die tijdens de serie tevens mee transformeert. Daarbij hoort tevens een grafische eyeliner, die volgens Parker "een indicator is voor de innerlijke chaos van haar leven op dat moment."

5: Grace Kelly-achtige bob

the queen's gambit
Courtesy Netflix

In eerste instantie heeft Beth kort haar met een micro-pony wanneer ze in het weeshuis aankomt. Naarmate ze ouder wordt verandert haar haar van een robuust kapsel naar een glanzende bob, met mensen als Grace Kelly en actrice Natalie Wood als grootste inspiratiebron.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Beauty & Body