Komt blauwe eyeliner terug? Wel als het aan de stijl van Princess Diana ligt

Diana's signature make-up look had bovendien een persoonlijke betekenis

princess diana
Tim GrahamGetty Images

De wereld is volledig in de ban van het gloednieuwe vierde seizoen van The Crown, waar prinses Diana haar eerste verschijning maakt. Wellicht zul je net als wij alle afleveringen in een keer gebinged hebben, en zijn weggedroomd bij de mooiste looks van de voormalige prinses. Hoewel Diana nog steeds als een van de grootste stijliconen aller tijden wordt beschouwd, zijn ook de beautylooks van de prinses iconisch. Een van de meest onderscheidende make-uplooks was haar opvallende blauwe eyeliner. En die blijkt anno 2020 volledig on trend.

Diana's blauwe eyeliner

De gedurfde make-uplook was een opvallende zet als je je bedenkt dat de Britse royals conservatief zijn met hun persoonlijke stijl. Het is daardoor een onbetwistbare vorm van zelfexpressie en daarmee bijna een statement tegen het koninklijke systeem. In een eerder interview met de Amerikaanse Vogue, onthulde Diana's toenmalige make-upartist Mary Greenwell dat Diana's make-up keuze voorkwam uit een liefde voor het experimenteren met make-up: "In de jaren '80 droegen veel mensen blauwe eyeliner, het was echt een trend en Diana was er dol op en kon wegkomen met alles wat ze wilde, ze was zo jong!", zei Greenwell.

princess diana
Princess Diana ArchiveGetty Images
princess diana
Tim GrahamGetty Images

De trend van felle eyeliner op de onderste wimperlijn is dit jaar overal te zien geweest in verschillende kleuren, waarvan blauw een van de meest opvallende. Sowieso kunnen we niet om de kleur blauw heen dit seizoen; we zijn de meest opvallende oogschaduwlooks en eyeliner details met de sprekende kleur tegengekomen op de catwalks van de grootste modehuizen. Dat juist nu deze trend zich ontwikkelt, is niet geheel ontoevallig. Donkerblauw werd namelijk officieel uitgeroepen tot dé kleur van 2020 door Pantone - de autoriteit op kleurgebied. En dan niet zomaar blauw, maar royal blue; een diepe, donkerblauwe kleur die vaak terugkomt in de officieel kleding van royals.

Het artikel gaat verder onder de video.

Ook zien: Princess Diana's beste stijlmomenten

Zo creëer je de look

De make-upartist die verantwoordelijk was voor de beauty look van Meghan Markle tijdens haar bruiloft met prins Harry vertelt hoe Diana de eyeliner aanbracht: "Ze hield het dicht bij de wimperlijn waardoor ze haar oogkleur versterkt door een monochrome effect op het oog te creëren. Ze bracht het nooit aan op haar ooglid, wat een heel ander effect zou hebben gecreëerd." Wanneer je de blauwe eyeliner langs je onderste waterlijn hebt aangebracht, gebruik dan genoeg zwarte mascara voor een opvallend contrast.

Hoewel de blauwe eyeliner-trend nog niet zo massaal wordt gedragen als destijds in de jaren '80, is de kans groot dat met de heropleving van Diana's iconische stijl, ook haar beautylooks een massale, stijlvolle terugkeer zullen maken. Ben jij om? Shop hieronder de mooiste blauwe eyeliner voor die iconische Diana-look.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Beauty & Body