Steeds meer etenswaren verruilen het keukenkastje voor de make-uptafel. Deze zeven foodtrends vielen ons op in 2016. Ze zijn allemaal creatief, maar nummer vier spant de kroon.

De gekste beautytrends van 2016: van mayonaise-conditioner tot macaroni-make-up

Kokosolie is dit jaar van de troon gestoten als most wanted beautyproduct

Steeds meer etenswaren verruilen het keukenkastje voor de make-uptafel. Deze zeven foodtrends vielen ons op in 2016. Ze zijn allemaal creatief, maar nummer vier spant de kroon.

1 Wortelsap
Dit drankje zit vol vitaminen (A, B, C & K) en is goed voor sterk en glanzend haar. Daarnaast werkt het op je huid goed tegen acne. Even in je haar of op je huid smeren, laten intrekken en afspoelen maar. Het sap is daarnaast lekker om te drinken en dan zorgt het voor sterke nagels. Eén drankje en zoveel voordelen!
Tip: maak de wortelsap gemakkelijk zelf. Alles wat je nodig hebt zijn wortels, twee sinaasappels en een blender.
 

2 Knoflook
De Canadese beautyblogger Farah Dhukai doorzoekt graag haar keukenkastjes voor beautyoplossingen. Zo ook voor haar onregelmatige huid. Hier gebruikt ze knoflook voor: even eroverheen wrijven en in no time is de pukkel uitgedroogd. Handig!

3 Mayonaise
Ook voor glanzend haar vond Farah een oplossing. Ze smeert niks minder dan mayonaise in haar lokken. Zo heb je meteen een oplossing als je conditioner op is.

4 De hele supermarkt
De Amerikaanse Raychel Newton gebruikt zo’n beetje alles wat je kunt bedenken – van honing tot macaroni – om zich op te maken. Slim bedacht, maar misschien een beetje plakkerig?

5 Wasabi
Vollere lippen? Ook daarvoor heeft Farah de oplossing! Een beetje wasabi op je lippen, even wat lippenstift eroverheen (bijvoorbeeld de Long Last Soft Matte lippenstift van Clinique) en het resultaat zal je verbazen.

6 Uien
Een ui verlaagt de kans op kanker en is goed tegen stress. Eigenlijk is deze groente overal goed voor. Ook voor sneller groeiende wenkbrauwen. Even smeren et voilà: je hebt geen make-up meer nodig.

7Kurkuma
Deze specerij uit India wordt vaak gebruikt voor medicijnen – bijvoorbeeld tegen hersenaandoeningen en trombose. Maar het kruid werkt ook voor witte tanden en een mooie huid. Het gaat bijvoorbeeld acne tegen en vervaagt de littekens daarvan.

Bij nader inzien toch liever geen etenswaren gebruiken voor je beautyritueel? De 3 Step Kits van Clinique werken goed voor een stralende huid en zijn er in drie huidtypes. En voor vollere wenkbrauwen kun je bijvoorbeeld de Just Browsing Styling Mousse van Clinique gebruiken.

Menu
Ads for you!

Hi you!

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Thanks a million!

Sluiten