Als perfecte reinigingsmethode voor je gezicht wordt vaak de Koreaanse skincare-routine genoemd. Wat houdt die routine in en welke producten gebruiken ze hierbij?

In tien stappen een schoon gezicht via de Koreaanse skincare-routine

De perfecte reinigingsmethode voor je gezicht!

© GettyImages

Als perfecte reinigingsmethode voor je gezicht wordt vaak de Koreaanse skincare-routine genoemd. Wat houdt die routine in en welke producten gebruiken ze hierbij?

0 Adviseren
Geen officiële stap, maar wel belangrijk. Het is namelijk verstandig om je van te voren te laten adviseren over je huidtype. Op die manier gebruik je nooit producten die je huid niet (goed) aan kan.

1 Oil cleanser
Een oil cleanser reinigt je huid grondig. Ze zorgt ervoor dat je poriën niet verstoppen en dat talg, dode huidcellen en overig vuil worden verwijderd. Je kunt de cleanser het beste ’s ochtends en ’s avonds gebruiken.

2 Foam cleanser
Een foam cleanser (bijvoorbeeld de Anti-Blemish van Clinique) heeft dezelfde werking als de oil cleanser. Omdat er vaak nog restjes vuil overblijven, geloven Koreanen heilig in de dubbele cleansing-methode. Met een dubbele sessie zorg je ervoor dat alle vuil wordt verwijderd. Ook voor dit product geldt: tweemaal per dag geeft het beste resultaat.

3 Exfoliator
Een exfoliator verwijdert de dode huidcellen, voorkomt puistjes en maakt je gezicht gladder. Daarnaast belooft ze ook beginnende rimpels minder diep te maken. Deze stap wordt afgeraden voor dagelijks gebruik. Als je een droge huid hebt is een keer per week genoeg. Kan je velletje meer aan? Dan kun je het tot drie keer per week gebruiken.

4 Toner
Een toner verfrist je gezicht na het reinigen. Daarnaast zorgt ze ervoor dat de laatste restjes van de reinigers verdwijnen. Twee keer per dag gebruiken, is het beste.

5 Essence
Voor Koreanen is dit ‘het hart van de skincare-routine’. Deze stap is vergelijkbaar met een toner of een serum, maar er is wel degelijk verschil. Een essence reinigt niet, maar is bedoeld om je huid te verfrissen met ‘gezonde’ ingrediënten. Daarnaast zorgt ze ervoor dat de pH-waarde van je gezicht verbetert. Twee of drie keer per week gebruiken is genoeg.

6 Serum en booster
Een serum of booster helpt tegen oneffenheden op je huid, bijvoorbeeld rode vlekken of pigment. Deze stap hoef je dus niet te doen als je hier (bijna) geen last van hebt. Mix haar met je dag- of nachtcrème; het ene product versterkt dan de werking van het andere. Een serum is vooral bedoeld voor de nacht, de booster kan ’s ochtends of ’s avonds worden toegevoegd. Hoe vaak je het gebruikt, hangt af van wanneer je huid erom vraagt of je het zelf nodig vindt.

7 Masker
Maskers zijn er volop en ze werken allemaal anders. Dit kleimasker van Clinique helpt bijvoorbeeld puistjes te genezen en voorkomen en het maakt je huid minder glimmend. En, zoals alle maskers wél gemeen hebben, reinigt het je huid/poriën. Je hoeft een masker niet dagelijks te gebruiken. Een tot twee keer per week is genoeg.

8 Oogcrème
Oogcrème werkt tegen alles waaraan je je stoort rondom je ogen: van donkere kringen tot aan dunne lijntjes. Het hangt af van het product wanneer je haar gebruikt; sommige smeer je ’s avonds op, andere als je wakker wordt. De Pep Start Eye Cream van Clinique is bijvoorbeeld bedoeld voor ’s ochtends en geeft je snel een wakkere blik.

9 Moisturizer
Een face cream/moisturizer hydrateert je huid en zorgt ervoor dat de vochtbalans van je huid op peil blijft. Daarnaast herstelt ze de bovenste laag van je huid, waardoor deze minder geïrriteerd raakt. Ook dunne lijntjes die ontstaan door droogte kunnen verdwijnen door een face cream/moisturizer. Je kunt dit product twee keer per dag gebruiken.

10 SPF
SPF staat voor Sun Protection Factor en beschermt je tegen schadelijke uvb-stralen – ook in de winter. Een keer per dag (’s ochtends) gebruiken is genoeg. Nu ben je klaar om je op te maken.

Menu
Ads for you!

Hi you!

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Thanks a million!

Sluiten