Make-up tutorial hier, make-up tips daar, reclames; eigenlijk zijn ze allemaal voor vrouwen bedoeld. Maar als het aan de oprichter en creative director Sean Santiago van het indie magazine Cakeboy ligt is dat lariekoek.

Jongens met make-up schitteren in magazine

Deze heren rocken moeiteloos een glitterlook

© Instagram

Make-up tutorial hier, make-up tips daar, reclames; eigenlijk zijn ze allemaal voor vrouwen bedoeld. Maar als het aan de oprichter en creative director Sean Santiago van het indie magazine Cakeboy ligt is dat lariekoek. Ook mannen kunnen een glitterlook rocken!

Make-up alleen voor vrouwen?
In het blad is een gids te zien getiteld ‘Pro Makeup Tips That'll Leave Him Wanting More’, waarbij totaal verschillende heren met make-up de show stelen en tips je op weg helpen om dezelfde make-up look te creëeren. En dat is precies wat Sean hoopte te bereiken met deze shoot, make-up heeft geen geslacht. “Ik bekijk zoveel tutorials waar de taal volledig draait om vrouwen en hoe zij zichzelf beter kunnen presenteren, maar hetzelfde geldt voor mannen”, vertelt hij aan Cosmopolitan

“Het is om zoveel verschillende redenen belangrijk om mannen in de make-up en beauty industrie te vertegenwoordigen. Ons verhaal draait puur om het vieren van schoonheid, niet om verzorging of hoe je je onzekerheden moet bedekken, maar om pure schoonheid. Deze mannen bieden geen excuus aan voor hun interesse in make-up. Ze bezitten het”, pleit Sean.

Sean is niet de eerste uit de tijdschriftenwereld die voor genderloze make-up pleit. Het blad CoverGirl heeft vorig jaar herfst een CoverBoy op de cover gehad. Destijds ontplofte het internet van de enthousiaste beautyfans. 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Clinique en Estée Lauder. 

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten