Je nagels lakken is een heel project. Balen dus als je na een paar dagen weer opnieuw kunt beginnen door beschadigingen. Met dit stappenplan houd je je nagellak tot wel twee weken mooi.

Zo blijft je nagellak langer zitten dan twee dagen

Altijd handig tijdens de feestdagen!

© Getty Images

Je nagels lakken is een heel project. Balen dus als je na een paar dagen weer opnieuw kunt beginnen door beschadigingen. Met dit stappenplan houd je je nagellak tot wel twee weken mooi.

1 Vorm bepalen
Begin met het vijlen van je nagels in de vorm van je nagelrand – het witte, bovenste randje – dan heb je minder kans dat ze breken.

2 Grote schoonmaak
De lak hecht beter als je nagels schoon zijn. Door ze met een wattenschijfje met nagellakremover te reinigen, verwijder je al het vuil dat er wel zit, maar wat je niet ziet. Geen remover in huis? Natuurazijn werkt ook.

3Goed drogen
Voor het lakken is het belangrijk dat je nagels droog zijn. Doe dit door te wapperen, want met een doek heb je kans op loslatende pluisjes (én kun je weer opnieuw beginnen).

4Zonder lucht
Als er lucht onder of in de nagellak zit, brokkelt hij sneller af. Probeer daarom je nagelriem niet te raken. Dat kan door die van tevoren terug te duwen of simpelweg te vermijden. Andere tip: rol het flesje door je handen, in plaats van te schudden. Juist door dit laatste ontstaan luchtbellen in de lak.

5 Let’s start
Begin met een base coat (bijvoorbeeld deze van Estée Lauder). Daardoor blijft de nagellak langer mooi. Start met lakken bij de pink, in het midden van de nagel. Strijk vanaf de nagelriem tot boven en herhaal dit bij de zijkanten. Hoe minder vaak je over dezelfde plek gaat, hoe beter de lak blijft zitten.

6Stapelen maar
Eén laag nagellak is mooi, maar vaak niet dekkend. Lak daarom de nagel twee keer. Dat zorgt er ook voor dat hij beter blijft zitten. Win-winsituatie dus. Wacht zeker een minuut voordat je de tweede laag aanbrengt. Het maakt niet uit dat je nagels dan nog niet droog zijn. Een minuut is genoeg voor het beste resultaat.

7Topje van de lak
Eindig met een vierde laag: de topcoat (bijvoorbeeld deze van Estée Lauder). Die zorgt voor een mooiere lak én langer plezier.

8In de wacht
Probeer je nagels na het lakken drie kwartier met rust te laten voor het beste resultaat. Na die tijd is de nagellak zo goed als droog en kun je alles – dan wel voorzichtig – weer doen.

9Botsing
Is je nagellak tijdens het wachten toch beschadigd? Lik aan je nagel en breng de lak weer in model. Dat klinkt misschien vies en raar, maar het werkt echt! Even in de nagellakremover dippen en er zacht overheen wrijven, kan ook. Smeer er nogmaals een topcoat overheen en je ziet er niets meer van.

10Drogen
Wil je niet lang wachten, gebruik dan koele lucht om je nagels te drogen. Warme lucht houdt de lak nat en verlengt het wachtproces.

11Handen wassen
Antibacteriële zeep vreet de nagellak aan. Liever niet gebruiken dus.

12Onderhouden
Breng om de twee à drie dagen een topcoat aan voor een nieuwe glans. Wanneer de nagellak bij de rand begint af te bladderen, kun je hem vijlen en een topcoat aanbrengen. Je nagellak is dan weer als nieuw.

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten