Zó ontstaan die rode bultjes op je billen

Ze zijn gelukkig onschuldig

workouts-strakste-billen
Glamour

Je zit er totaal niet op te wachten, maar toch zijn ze er ineens: rode bultjes op je billen. Op een onbewaakt moment spot je ze in de , en probeer je te ontfutselen hoe je aan deze krengen komt, en dat blijkt één groot raadsel te zijn. Glamour to the rescue.

Hoe ontstaan rode bultjes op je billen?

Een ruwe plek, een rood pukkeltje of een rood bobbeltje; je billen zijn er niet blij mee en jij evenmin. Maar voordat je je direct zorgen gaat maken duikelde Glamour wat zaken op over het wel en wee van deze puistjes.

Want deze rode bultjes ontstaan simpelweg door bacteriën, een overmatige talgproductie of slecht uitgegroeide haarzakjes. Dit zorgt voor puistjes en irritatie van je (bil)huid. Raak hier vooral niet van over je theewater, want dit is een doodnormaal kwaaltje - dat in de meeste gevallen vanzelf weer over gaat.

Wat is de oorzaak?

Deze irritatie of overmatige talgproductie kan verschillende oorzaken hebben. Zo kun je bijvoorbeeld licht allergisch zijn voor je wasverzachter (de parfum in je wasverzachter kan wellicht je kwetsbare huid irriteren), je draag wellicht teveel synthetische broeken of te vaak een panty. Daarbij geldt dat je misschien wel te veel stilzit waardoor je billen te weinig kunnen ademen.

Het kan ook zijn dat je billen het te warm hebben overdag wat het gevolg kan zijn van je synthetische onderkleding. Enfin, er zijn flink wat oorzaken op te noemen voor die rode bultjes op je billen. Kortom: je billen willen meer ademen. Dus: bij thuiskomst direct de nauwe panty en synthetische broek of rok uit.

Behandelen

Vind je de bultjes echt heel vervelend? Dan kun je er uiteraard iets tegen doen. Zo zweren veel mensen bij het gebruik van Sudocrem (of zinkzalf), terwijl anderen juist een scrubsessie van 2 á 3 keer in de week zien als dé oplossing voor de bultjes. Ook kun je een een anti-bacteriële zeep (bijv. Dettol) gebruiken of tea trea olie na het douchen.Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Body