Winnie Harlow deelt naaktselfie met boodschap

Het Canadese model zegt dat het echte verschil niet haar huid is, maar het feit dat ze haar schoonheid niet baseert op de mening van anderen

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

In 2015 maakte het grote publiek kennis met Winnie Harlow. Het model was te zien in het wereldberoemde programma America’s Next Top Model. Winnie heeft de huidaandoening vitiligo, waar ze zich vanaf het begin van haar carrière regelmatig over uit spreekt. Ze laat ze door het pigmentverlies van haar huid niet in een hokje plaatsen.

Carrière in sneltreinvaart
De verschijning werd direct enorm populair en sierde al snel belangrijke covers van Glamour, Vogue en i-D magazine. Daarnaast was ze te zien in campagnes van Diesel en Swarovski en liep ze shows voor onder andere H&M, Philipp Plein en Coach.

Naaktselfie
Gisteren sprak het 23-jarige model zich wederom uit. Ze plaatste een naaktselfie op Instagram. Het Canadese model schrijft dat het echte verschil niet haar huid is, maar het feit dat ze haar schoonheid niet baseert op de mening van anderen. “Ik ben mooi omdat ik het weet. Vier vandaag, en altijd, je unieke schoonheid!" De foto wordt massaal geprezen en de afbeelding mag inmiddels op meer dan 500.000 likes rekenen.

Geen hokje
Al tijdens een interview met The Guardian aan het begin van Winnie’s carrière, werd duidelijk dat ze zich graag uitspreekt over de huidaandoening en de reacties. “Als mensen altijd dezelfde type mensen willen zien, dan geeft de industrie dat. Wanneer we iets anders willen zien, dan moeten ze dat ook geven. Mensen plaatsen me graag in een hokje met albino-modellen Shaun Ross en Diandra Forrest, maar ik wil niet in een hokje geplaatst worden."

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Body