Heb je rode plekjes of adertjes en heb je altijd gedacht dat die niet weg te krijgen zijn? Dat is in de meeste gevallen niet waar. Een couperose behandeling biedt vaak uitkomst. Natuurlijk kun jij je plekjes omarmen en het zien als een onderdeel van jou. Maar mocht jij je er toch aan storen, dan is deze behandeling eens iets om verder in te duiken.

Zichtbare adertjes
Ik kwam het woord couperose de laatste tijd vaker tegen en besloot om op onderzoek uit te gaan. Zolang ik me kan herinneren heb ik dunne adertjes bij mijn neusschotje en zijn deze zichtbaar, maar sinds een jaar kent mijn wang ook een rode vlek van een centimeter. Ik heb werkelijk geen idee hoe het daar komt. Ik verwachtte de eerste periode nog dat het zou verdwijnen, maar dit bleek niet het geval.

Via online boekingsplatform Treatwell ben ik terecht gekomen bij City Spa in Amsterdam. Daar bieden ze de couperose behandeling aan die geschikt is voor mijn vaatjes.

Spinnenkopjes en pootjes
Ik ga zitten in de stoel van eigenaresse Netty. Ze vertelt me dat om mijn aderen (en dus ook om die van jou), een netje zit dat de ader in model houdt. Die is opgebouwd uit collageen en elastine. Als dit zwak wordt, springt de ader naar het huidoppervlak. Hierdoor wordt de ader zichtbaar. De rode puntjes noemt men spinnenkopjes en de mini lijntjes daarom heen de pootjes.

Diathermine
Netty behandelt mij vandaag met Diathermine. Dat is een apparaat met een elektrisch naaldje, dat warm wordt gemaakt door stroom. Ze prikt het naaldje in het spinnenkopje, waardoor het plekje dichtbrandt.

Diep inademen
De behandeling blijkt niet veel tijd in beslag te nemen. Ze begint met het aanstippen van het spinnenkopje op mijn wang. Ik moet diep inademen, en lang en luid uitademen. Tijdens de uitademing zet Netty het naaldje een aantal keer in mijn wang. "Klaar", zegt ze tot mijn verbazing al na een aantal seconden.

Pijnlijk?
De binnenkant van mij neus is pijnlijker, waarschuwt Netty. Even twijfel ik of ik het moet doen, maar dan houd ik me voor dat het enorm snel gaat en ik de pijn maar even voel. Ik haal adem en de naald bereikt mijn aderen. Het gevoel is inderdaad heftiger, maar de pijn kan ik meer omschrijven als een irritant stroomschokje dan een pijn. Niet veel later zit mijn behandeling erop.

Resultaat
De plek op mijn wang is na de behandeling rood. Dat is niet meer door het spinnenkopje, maar omdat het een klein brandplekje wordt. Ik krijg een kalmeringscrème van Dermalogica mee. Thuis besluit ik de plek goed in te smeren met zonnebrand. Na vier dagen vallen de korstjes eraf. De plek is nog steeds rood, maar niet meer zo vurig van kleur als de originele plek. De plekken in mijn neus lijken daarentegen al na een dag weg.

Een week later blijkt de plek op mijn wang ook weg. Ik kan niks meer zien van de originele roodheid. Ik kan na de behandeling met zekerheid zeggen dat de couperose behandeling wat mij betreft de moeite waard is.

Zelf een afspraak maken?
Je kunt nu €5 korting krijgen op je behandeling. Hoe? Download de Treatwell app om on the go te boeken. Met de kortingscode GLAMOUR5 krijg je de korting op je eerste boeking bij een minimale besteding van €30. De actie is geldig tot en met 31 juli. Couperose kun je bij City Spa vanaf €35 laten behandelen.

Ceintuurbaan 201, Amsterdam