Goede beautyvoornemen voor 2018: onderga de microdermabrasie peeling

Glamour's Babette test de beautybehandeling: " Ik krijg complimenten van collega's en kennissen dat ik er fris en opgewekt uitzie"

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Is 2018 voor jou ook het begin van nieuwe, goede voornemers? Die hoeven niet altijd lastig te zijn. Begin dit jaar eens aan een peelingsessie om je huid een boost te geven. Because a happy new skin is a happy new you!

Test
Ik testte de behandeling aan de hand van een microdermabrasiekuur met de MegaPeel, een appparaat dat piepkleine kristallen over je gezicht blaast. Ik ben tevreden met mijn huid, maar ik merkte het laatste jaar een onbekend rood vlekje op mijn wang én ik heb sinds kort net iets meer last van oneffenheden.

Stralend en gladde huid
De schoonheidsbehandeling die bekend staat onder de naam 'peeling', frist je huid volledig op. De pretty peeling helpt je huid de bovenste laag van je gezicht en decolleté te verversen. Een populaire beautybehandeling onder mensen die de dag na de MegaPeel een belangrijk (televisie)optreden hebben of voor de personen die een chemische peeling of een laserbehandeling te heftig vinden. Het proces zorgt ervoor dat er een stralend en gladde huid onder je oude huid vandaan komt.

Perfecte periode
Ondanks dat een peeling een intensieve beautybehandeling is omdat je aan de slag gaat met je huidlagen, is het goed voor je huid. Mits je het in de winter-, voorjaar- of najaarsperiode doet. Wanneer je bovenste huidlaag er net af is, kan te veel zonlicht je huid namelijk schade. Maar zelfs in de winterperiode is het aan te raden om ter ondersteuning van de behandeling een goede spf 30 dagelijks te gebruiken.

Sanne Swinkels

Grauwe teint te lijf
Ik onderging de afgelopen 2,5 maand vijf peelings bij Sanne Swinkels in Amsterdam. Ze doet dit aan de hand van microdermabrasie met de MegaPeel. Je huid heeft minstens 3 tot 5 peelings nodig om het mooiste resultaat te bereiken. Als je dit ondergaan hebt, is het voldoende om de peeling eens of twee keer per jaar te herhalen.

Huid verjongen
De megaPeel zorgt voor een natuurlijke verjongingskuur voor de huid, maar is erg effectief. Je huid vernieuwt zichzelf voortdurend, in een cyclus van 28 dagen. Door deze natuurlijke cyclus, blijven er in veel gevallen dode, onzichtbare cellen op je huid liggen. Teveel dode huidcellen blokkeren de opname van werkstoffen en producten, de afvoer van talg en geven de huid een doffe uitstraling, die ook iets ouder lijkt.

Daarnaast verhoogt een peeling de productie van collageen en elastine, wat je gezicht en decolleté soepel houdt.. En dat terwijl daaronder dus een hele mooie huidlaag schuil gaat. Goed om de boel af en toe eens op te schonen dus.

Kristallen over je huid
Met de Microdermabrasie worden je huidlagen verwijderd, door middel van piepkleine kristallen. Het apparaat dat over je gezicht 'zuigt', is het best te omschrijven als een stofzuigerapparaatje. Er wordt een slang op je gezicht gezet, waarna de steriele, aluminium kristallen via een vacuum over je huid worden gezogen. Je dode huidcellen laten hierdoor los. Die worden via het apparaat afgevoerd. Omdat alle huidtypen anders zijn, kan de megaPeel precies op de juiste stand voor jouw huid worden ingesteld.

Een kuur
Ik werk met Sanne aan een kuur van vijf behandelingen. Als ik mijn huid dan blijf verzorgen met de juiste skincare, jaarlijks de microdermabrasie gebruik en regelmatig een lichte facial onderga, zal mijn huid in de beste conditie blijven. Hierdoor heb ik het hele jaar door een gezonde glow, een gladdere en egale huid én een betere doorbloeding. Klinkt perfect, maar hoe ziet zo'n huid er dan uit? Ik ga op onderzoek uit.

Gevoel tijdens de behandeling
Tijdens de behandeling voel ik de kristallen over mijn huid heen schuren. Op sommige plekken, daar waar mijn huid dunner is, voel ik de kristallen iets heviger. Tijdens de tweede peeling is mijn huid gevoeliger. Sanne legt uit dat dit komt omdat mijn eerste huidlaag er al af is. Maar ook andere factoren als stress, maandelijkse cyclus en vermoeidheid kunnen meespelen in de gevoeligheid.

De dagen na de peeling
Een dag na mijn eerste behandeling begint mijn huid te schilferen. Na twee dagen laten er zelfs velletjes los. Ik besluit om geen foundation op te doen, omdat ik het proces zo natuurlijk mogelijk wil houden. Wel smeer ik het ieder uur in met een crème, omdat ik anders automatisch aan de velletjes begin te trekken. Wanneer jij je huid in deze periode goed voorbereid met een exfoliant (in mijn geval de fruitzuurreiniger), heb je minder last van vellen na de behandeling.

Super gladde huid
De dagen na de behandeling smeer ik mijn gezicht in met een goede spf 30. Dit is erg belangrijk, want je huid is tijdelijk dunner en daarmee ook gevoeliger voor straling en pigmentvlekken. Ook in de winter. Vier dagen na de peeling reinig ik mijn gezicht met een fruitzuur. Als ik het aanbreng, voel ik dat het impact heeft op mijn huid omdat het prikt. Nadat ik het afspoel, is mijn gezicht extreem glad en zijn alle schilfers verdwenen. Ik heb al na de eerste behandeling een zichtbaar gladdere huid. Ook is mijn gezicht iets rossiger van kleur. Dat is voor mij al een grote vooruitgang, want ik kan snel grauw lijken.

De rest van de kuur
De volgende behandelingen zijn qua gevoel te vergelijken met de eerste. Het grote verschil is dat mijn huid de dagen daarna steeds minder droog is. Ik heb al een dag na de behandeling een gezonde kleur én een gladde huid, in plaats van de vervelperiode die er bij de eerste twee behandelingen tussenzat. Ineens kan ik me voorstellen dat bn'ers deze behandeling vlak voor een optreden ondergaan. Je huid knapt er direct van op, maar op een heel natuurlijke manier. Ik ben zelf niet de enige die het ziet. Ik krijg complimenten van collega's en kennissen dat ik er fris en opgewekt uitzie.

Resultaat
Je moet er verschillende behandelingen voor over hebben, maar het resultaat is verbluffend. Ik heb daadwerkelijk minder onzuiverheden, doffe plekken, pukkeltjes, groce poriën én het rode plekje is veel minder aanwezig.

Zelf een behandeling ondergaan?
De behandeling is ook geschikt om fijne lijntjes te verminderen, Daarnaast is het een mooie behandeling voor een huid die beschadigd is door de zon. Ten slotte kan het ook je poriën verkleinen. Een eerst behandeling inclusief intake begint bij Sanne Swinkels vanaf € 95. Een tweede vervolgbehandeling is eveneens vanaf € 95. Als je dan jaarlijks een gezicht apk'tje doet, heb je het hele jaar door een stralend gezicht.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Body