Ik ontdekte een hack waardoor je pijnvrij op hakken loopt

Eindelijk een excuus om al die prachtige pumps onder het stof vandaan te halen

pijnvrij-op-hakken-lopen-hack
Christian VierigGetty Images

Pumps, hakken, stiletto’s, ik blijf er een haat-liefde verhouding mee hebben. Het liefst koop ik iedere maand een nieuw paar high heels, want toegegeven; ze maken bijna iedere outfit beter. Maar omdat ik weet dat ik ’s ochtends voor mijn kledingkast tóch sneller naar een paar comfortabele sneakers neig, houd ik me in.

Want na een paar uur op die duivelsschoenen sterven mijn voeten af en trek ik de schoenen vaak wekenlang niet meer aan. Of beter gezegd, dat deed ik. Ik ontdekte een hack waardoor ik een dag op hakken easy peasy volhoud. En ja, zonder pijn!

The secret
Het geheim? Het enige dat je nodig hebt is huidvriendelijke tape. Het maakt niet uit of je sporttape, fashiontape of een hechtpleister gebruikt. Plak een stuk tape rondom je derde en vierde teen (geteld vanaf je grote teen). Zorg dat de twee tenen (niet te strak) aan elkaar vast zitten. Gebruik de tape bij allebei je voeten, en voilà! No pain en wél gain.

Lesje anatomie:
In je voet splitst een zenuw naar je derde en vierde teen. Dit is de boosdoener van al je hakkenproblemen. Wanneer je druk voelt op de zenuw, krijg je pijn. Door je derde en vierde teen vast te tapen, haal je de spanning van die zenuw en voel je dus ook een stuk minder pijn.

Niets is perfect
Helaas is de tape-hack niet perfect. Als je open schoenen hebt, is er kans dat de tape opvalt. Je kunt dat vermijden door dunne, huidskleurige tape te kopen.

Er is een limiet
De truc werkt niet oneindig. De hele nacht non-stop dansen op hakken van 12 centimeter wordt uiteindelijk ook pijnlijk. Maar een halve nacht dansen, is ook goed!

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Body