6 manieren waarop je borsten kunnen veranderen als twintiger of dertiger

Alvast een paar voorspellingen over de toekomst van je borsten

manieren-borsten-veranderen-twintiger-dertiger
Antony Sastre

De meeste vrouwen merken iedere maand al bepaalde veranderingen aan hun borsten, zoals meer opgezwollen en gevoelige borsten. Maar: als je terugkijkt op de Geschiedenis van Jouw Borsten, merk je waarschijnlijk andere subtiele verschillen op die ze hebben doorgemaakt. Misschien zijn ze kleiner of juist groter geworden.

Check hieronder verschillende borst-ontwikkelingen die je als twintiger of dertiger kunt verwachten.

 1. Je areola kunnen donkerder worden
  Aero-watte? Het gaat om het stuk huid rondom je tepel, die met het verloop van de tijd donkerder en groter kan worden. Dit schijnt heel normaal te zijn, maar het blijft vreemd.

 2. Ze veranderen waarschijnlijk van grootte
  Als je aankomt, gaan je borsten met je mee en hetzelfde geldt als je afvalt. Soms kun je ook een maatje groter verwachten als je bijna ongesteld wordt.

 3. Je kunt striae krijgen
  Als je borsten van grootte veranderen (doordat je aankomt, afvalt of zwanger bent) kunnen deze bad boys verschijnen, onafhankelijk van je leeftijd of huidskleur. Met de tijd worden ze wel lichter en minder zichtbaar.

 4. Ze zullen na de zwangerschap minder vol zijn
  Thanks for that. Als twintiger en dertiger ben je het meest vruchtbaar, dus de kans dat je in deze periode zwanger wordt is groot. Tijdens de zwangerschap worden je borsten dus groter, maar daarna gaan de dingen niet bepaald terug naar het oude. Je borsten worden kleiner, er is minder elasticiteit en ze hangen iets minder mooi. Maar hey, je hebt er nu wel een schattige baby bij.

 5. Ze kunnen gaan hangen
  Niemand wil mrs. Saggy Boob zijn, maar door een bevalling en het geven van borstvoeding heb je wel minder collageen en elasticiteit. Misschien is het beter om het zo te zien: in je 20-er en 30-er jaren 'settelen' je borsten, net zoals jijzelf.

 6. De pil kan ze groter maken
  Dit is één van de mogelijke voordelen van de pil. Het komt doordat er meer oestrogeen in je lichaam is, waardoor je vocht vasthoudt.
  This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
  Advertentie - Lees hieronder verder
  Meer van Body