Sterkere nagels: 5 tips voor gezonde nagels

Scheuren en chippen jouw nagels snel? Deze tips worden jouw holy grail!

Dit weekend staat volledig in het teken van beauty, beauty en nog meer beauty. Als kers op de taart is zondag 22 november onze eerste digitale editie van Glamour Beauty Festival! Verwacht: inspirerende masterclasses, beautytalks, tutorials en musthave producten. Meer weten? Lees hier alles over Glamour Beauty Festival.

Jessica Scholten is de nagelguru van Nederland. Ze heeft jarenlange ervaring met nail art en deed de nagels van modellen bij internationale shows als Kenzo en Oscar de la Renta. Inmiddels heeft ze eigen salons onder de naam Lakwerk en aan Glamour legt ze uit hoe jij er thuis voor kan zorgen dat je nagels sterker worden. Lees meer tips van Jessica in het nageldossier van Glamour.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

1) Nagelverzorging

De belangrijkste tip van Jessica lijkt het meest simpel: blijf je nagels verzorgen. Toch blijkt dit in de praktijk niet altijd makkelijk. Het verzorgen van je nagels kost tijd en het vergt geduld. Een nagel groeit gemiddeld 3,5 mm per maand. Het duurt ongeveer een half jaar voordat een nagel volledig is gegroeid.

Vijl je nagels

Vijl je nagels minstens één keer per week en duw dan gelijk je nagelriemen terug. Volg het stappenplan vijlen van een professional.

Gebruik nagelriemolie

Jessica is fan van nagelriemolie. Het werkt goed tegen velletjes bij je nagels en zorgt ervoor dat je nagel de juiste voeding krijgt en flexibel blijft. "Smeer je nagelriemen twee keer per dag in met een klein druppeltje en je ziet na 4 weken resultaat.

Vermijd nagelverharders

Jessica heeft een dubbel gevoel bij nagelverharders. "Nagelverharders maken je nagels zeker sterker, maar drogen tegelijkertijd je nagels vaak uit. Hierdoor krijg je juist gespleten nagels en dus chips." Het gebruik van een nagelverharder bij hele dunne nagels kan dus werken, maar in de praktijk zie ik vaak dat men dit vaak gebruikt als ze gespleten nagels hebben. In dat geval werkt het product averechts. Wil je het gebruiken? Lees dan goed de verpakking en houd je aan het stappenplan. Vaak moet je het middel aanbrengen, eraf halen, weer een laagje aanbrengen en dat weer herhalen."

2) Doe voorzichtig met je nagels

Maak altijd schoon met handschoenen aan en maak pakketjes open met een schaar, in plaats van je nagels. Een nagelscheur zit in een klein hoekje en het vijlen van je nagel duurt uiteindelijk langer dan het loopje naar je schaar. Zie je nagels als een sieraad; je moet er zuinig op zijn. Als je mooie nagels wilt is nagelverzorging een pré. Leer waarom jouw nagels afbreken."

3) Vorm nagel

kies je nagelvorm
Glamour

Pas de vorm van je nagel aan op je dagelijkse bezigheden. Als je een paard hebt of aan kickboksen doet, is de kans groot dat een lange nagel niet lang overleeft. Wees daarom realistisch als het om je nagels gaat. Een korte nagel krijgt over het algemeen minder klappen te voortduren.

4) Vitamines voor je nagels

Water drinken is goed voor je huid én nagels. Daarnaast kun je ze een handje helpen door vitamine B te slikken. Gebruik eens voedingssupplementen voor vollere en dikkere haren. Je zult merken dat je nagels hier ook sterker van worden. Dit komt omdat je haar en je nagels uit keratine bestaan. De meest bekende supplementen hiervoor zijn de beertjes. Het zijn vitamine die als snoepjes proeven.


Nagels sneller laten groeien

Wil je sneller langere nagels? Jessica Scholten geeft 6 tips hoe je de groei van je nagel kunt versnellen.

Hoe behandel je gespleten nagels?

"Je nagel gaat nooit meer vastzitten als het al gespleten is. Buffer daarom het laagje eraf. Als je dat niet doet en eroverheen gaat lakken, dan chipt dat laagje er uiteindelijk snel af. Meestal chipt de middelvinger en de wijsvinger van de hand die je het meest gebruikt het snelste."

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder