Zes manieren om je nagels sneller te laten groeien

Lees en leer

Matteo Valle

Hoe kan ik mijn nagels sneller laten groeien? Het is een vraag die geregeld terugkomt in de salon van Jessica Scholten, de nagelgoeroe van Nederland. Ze heeft jarenlange ervaring met nail art en deed de nagels van modellen bij internationale shows als Kenzo en Oscar de la Renta. Inmiddels heeft ze eigen salons onder de naam Lakwerk. Ze geeft zes tips hoe jij je nagels sneller kunt laten groeien. Lees meer tips van Jessica in het nageldossier van Glamour.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Tips om nagels sneller te laten groeien

Laten we beginnen met een paar groeifeiten over nagels. Een nagel groeit gemiddeld drieënhalve millimeter per maand en doet er gemiddeld een half jaar over om een volledige cyclus te doorstaan. Ben je een nagelbijter? Dan kan het zo zijn dat je nagel dubbel zo snel groeit (!). Je nagel heeft als doel om je vingertop te beschermen. Soms denken mensen dat hun nagels niet groeien, maar dit is een fabel. Je nagel slijt dan sneller dan het groeit. Nog meer tips van Jessica om je nagels sneller te laten groeien, lees mee:

1. Drink veel water

Water drinken is goed voor je huid én nagels. De hydratatie maakt je nagels sterker, waardoor ze minder snel afbreken en daardoor langer kunnen worden.

2. Slik voedingssupplementen

Help je nagels een handje door vitamine B te slikken. Gebruik eens voedingssupplementen voor vollere en dikkere haren. Je zult merken dat je nagels hier ook sterker van worden. Dit komt omdat je haar en je nagels uit keratine bestaan. De meest bekende supplementen hiervoor zijn de beertjes. Het zijn vitamine die als snoepjes proeven.

3. Nagelverzorging

Vijl je nagels minstens één keer per week en duw dan gelijk je nagelriemen terug. Smeer je nagelriemen twee keer per dag in met nagelriemolie. Jessica raadt het gebruik van nagelverharders af. "In de meeste gevallen drogen nagelverharders je nagel uit, waardoor ze sneller zal splijten en breken." De aandacht voor je nagelriemen zijn bijna net zo belangrijk als je nagel zelf. Het heeft namelijk een beschermfunctie voor de matrix, het begin waarop je nagel groeit. Als dit niet goed verzorgd is, kan je nagel niet optimaal groeien en zal deze eerder breken of scheuren.

4. Draag handschoenen en doe voorzichtig

Doe de schoonmaakklusjes in en rondom je huis met handschoenen en doe geen zware taken waar je nagels door beschadigd kunnen raken. Maak pakketjes open met een schaar en kijk uit met het openmaken van een blikje drinken.

5. Tik met je nagels op een tafel of toetsenbord

"Je zou denken dat het een fabel is, maar niks is minder waar. Onderzoek wijst uit dat het tikken met je nagels de groei stimuleert. Je nagels groeien dus sneller!" aldus Jessica.

6. Zoek de warmte op (wanneer het weer mag en kán)

Is het je opgevallen dat jouw nagels (en haren) sneller groeien tijdens je vakantie naar een zonnige bestemming of als het zomer is? De vitamines van de zon zorgen ervoor dat jouw nagels sneller groeien.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder