Zo kom je snel en makkelijk van je 'huilogen' af

Rode, gezwollen ogen en een vlekkerige huid zijn vanaf nu verleden tijd

kim kardashian huilt in keeping up with the kardashians
Keeping Up With The Kardashians

Iedereen huilt wel eens, dat is helemaal niets om je voor te schamen. Je hebt mensen waarbij je nauwelijks ziet dat ze een traantje laten en je hebt mensen die een huilgezicht à la Kim Kardashian krijgen. Bij sommige mensen zijn de effecten van een huilbui nu eenmaal íets meer zichtbaar. Denk aan rode en natte ogen, een geïrriteerde en vlekkerige huid en zwellingen van een biljartbal-formaat (believe me, ik spreek uit ervaring). Ik vind het zelf niet fijn om dan met m'n opgezwollen kijkers in het openbaar te verschijnen (who's with me?). Maar: er is een oplossing! Of beter gezegd: er zijn meerdere oplossingen! Met deze tips hoef je dat ‘mijn ogen zwellen op als ik slecht slaap’-excuus in ieder geval nooit meer te gebruiken.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

1. Theezakjes kalmeren vanbinnen én van buiten

   Leg twee zakjes kamillethee in kokend water. Knijp ze uit, laat ze afkoelen en leg ze op je ogen. Kamille is vooral erg effectief, dankzij de kalmerende en verzachtende werking ervan, maar andere soorten thee kunnen ook verschil maken.

   2. Koffiepads tegen de zwelling

   Cafeïne werkt ook goed tegen zwelling, dit zit natuurlijk ook in (zwarte) thee, maar koffiepads bevatten meer en zijn daarom effectiever. Leg je gebruikte en afgekoelde koffiepads tien minuutjes op je ogen et voilà.

   3. Koel je oogleden

   Kou is misschien wel de meest effectieve manier om van je 'huilogen' af te komen. Het zorgt ervoor dat het vocht in je ogen wegloopt en dat de zwelling slinkt. Houd daarom ijsblokjes, een ijskoud washandje of koude eetlepels (die je eerst in de koelkast of vriezer kunt leggen) voor vijf tot vijftien minuten tegen je ogen. Dat laatste is trouwens ook dé beautyhack van Glamour's hoofdredacteur Anke om de zwellingen onder haar ogen te laten slinken.

   4. De oogleden masseren

   Als je veel hebt gehuild, houden je oogleden vocht vast. Door zacht met je vingertoppen onder de ogen te 'trommelen' leid je het vocht weg en slinkt de dikheid van de oogleden.

   5. Hydratatie is key

   Uiteindelijk kun je je huilogen het beste van binnenuit aanpakken. Door veel water de drinken raak je gehydrateerd en neemt de zwelling af.

   6. Citroen en melk

   Meng een paar druppels citroensap met een paar druppels koude melk. Doe dit goedje op twee wattenschijven en leg deze een kwartier lang op je ogen.

   7. Make-up

   Als je écht ten einde raad bent is er altijd nog make-up. Een beetje concealer onder je ogen zorgt al voor een frissere blik. Verder kun je door middel van oogpotlood de roodheid in de waterlijn verbloemen en lijk je door mascara nét iets wakkerder. En anders zou ik zeggen: it's my party and I'll cry if I want to. Want echt; we huilen allemaal wel eens. Big deal.

   Bron: LeerWiki


   This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
   Advertentie - Lees hieronder verder
   Meer van Body