Zo kom je snel en makkelijk van je 'huilogen' af

Rode, gezwollen ogen en een vlekkerige huid zijn vanaf nu verleden tijd

tips-tegen-rode-opgezwollen-huilogen
Arwan Sutanto


Iedereen huilt wel eens, helemaal niets om je voor te schamen. Maar je hebt mensen waarbij hun gezicht nauwelijks verandert en mensen die een huilgezicht à la Kim Kardashian krijgen.

Bij sommige mensen zijn de effecten van een huilbui nu eenmaal íets meer zichtbaar. Denk aan rode en natte ogen, een geïrriteerde en vlekkerige huid en zwellingen van een biljartbal-formaat.

Niet zo fijn om mee in het openbaar te verschijnen. Don’t worry, er zijn manieren om je ugly crying face weer normaal te krijgen. Met deze tips hoef je dat ‘mijn ogen zwellen op als ik slecht slaap’-excuus in ieder geval nooit meer te gebruiken:

 1. Theezakjes
  Leg twee zakjes kamillethee in kokend water. Knijp ze uit, laat ze afkoelen en leg ze op je ogen. De kalmerende werking van kamille is het meest effectief, maar als je alleen andere thee in huis hebt, kan dat ook.
 2. Koffiepads
  Cafeïne werkt ook goed tegen zwelling. Leg je gebruikte en afgekoelde koffiepads tien minuutjes op je ogen.
 3. Koude dingen
  Kou zorgt ervoor dat het vocht in je ogen wegloopt en dat de zwelling slinkt. Houd daarom ijsblokjes, een ijskoud washandje of koude lepels (die je eerst in de koelkast kunt leggen) voor vijf tot vijftien minuten tegen je ogen.

 4. Aardappel
  Snijd twee schijfjes aardappel en leg ze twintig minuten onder je ogen om daar het vocht te absorberen.

 5. Komkommer
  Een oude, maar gouden truc: komkommerschijfjes op je ogen. Laat de schijven ongeveer een kwartier op je ogen liggen.

 6. Trommelen
  Tik in trommelende bewegingen met je vingertoppen onder je ogen om het vocht weg te leiden.

 7. Water
  Zorg ervoor dat je extra veel water drinkt als je gehuild hebt. Door goed te hydrateren, neemt de zwelling af.

 8. Citroen en melk
  Meng een paar druppels citroensap met een paar druppels koude melk. Doe dit goedje op twee wattenschijven en leg deze een kwartier lang op je ogen.

 9. Make-up
  Moet je na je huilbui de deur uit? Probeer dan een lijntje oogpotlood onder je ogen. Dit laat je ogen kleiner lijken en verbloemt de rode kleur. Concealer onder je ogen en oogschaduw op je ogen helpt tegen een rode, gevlekte huid.

  Bron: LeerWiki
  Advertentie - Lees hieronder verder
  Meer van Body