Gigi Hadid zet bodyshamers op hun plek met krachtig statement

Amen!

Blond, Shoulder, Long hair, Sitting, Jeans, Brown hair, Textile, Finger, Floral design, Flower,
VogueYouTube

Twitter en Instagram staan vol met haatdragende reacties op vrouwenlichamen. Zo ook bij het half-Nederlandse topmodel Gigi Hadid.

Het 23-jarige model is er klaar mee dat iedereen wat van haar lichaam vindt. Tijdens Vogue’s Forces of Fashion Conference in New York maakt ze daar korte metten mee.

Maatje minder
Gigi Hadid is een stuk dunner dan ze aan het begin van haar carrière was, in december 2016 vertelde het model wat hiervan de oorzaak is. Het model lijdt aan de ziekte van Hashimoto; een auto-imuunziekte waarbij de schildklier chronisch ontstoken is.

Het gevolg is dat de schildklier te traag of soms helemaal niet meer werkt waardoor iemand zwaarder kan worden, heel moe is, een droge huid heeft en zelfs depressief wordt.

Body shaming
Aan het begin van haar carrière wist Gigi nog niet van haar ziekte af en hield ze veel vocht vast. Dankzij goede medicatie is dat probleem nu opgelost. Daar is alleen wel een ander probleem voor in de plaats gekomen. Ze is nu een stuk slanker dan voorheen, wat resulteert in bodyshaming.

Daarover zegt ze tijdens de Vogue conference: "Ik hield van mijn lichaam toen ik meer curves had. Toen ik gewicht verloor, waren mensen nog steeds gemeen. Het is nooit goed. Ik weet dat ik dun ben, ik kijk ook in de spiegel."

Op een sarcastische toon zegt ze: "Ik eet burgers en doe squats. Ja mensen, ik wil ook graag een goeie kont. Ik snap het hoor, dank je." Vervolgens vult Ashley lachend aan: "Elke keer als ik met Gigi werk is er een taco- of burgertruck in de buurt," waarna de twee elkaar een high five geven en Gigi 'Thank you" roept.

Voor jezelf opkomen
Vervolgens vertelt Gigi over haar modellencarrière, en dan vooral over de druk die er op vrouwen ligt. Volgens de blondine denken veel jonge modellen nog steeds dat ze áltijd moeten doen wat de fotograaf wil.

"Het is oké om te zeggen wat je grenzen zijn. Je moet mensen om je heen hebben die je steunen en voor je opkomen. Je moet voor jezelf opkomen. Je moet je gevoel volgen en op jezelf vertrouwen. Dat heb ik een paar keer niet gedaan, wat niet goed voor me is uitgepakt."

Kijk vooral even de hele video, waarin Kendall Jenner, Gigi Hadid, Ashley Graham en Paloma Elsesser het hebben over women empowerment en hun eigen ervaringen daarbij. Duurt tien minuten, is het waard:

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Body