Zo houd je je shellac langer mooi

Gelnagellak is een uitkomst en soms een teleurstelling

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.


Weinig is fijner dan met een verse, ijsgladde laag shellac op je nagels een nagelsalon uitlopen. Het stukje perfectionisme dat tot stand is gekomen op je handen stelt gerust elke keer als je er naar staart. Ook geruststellend is de wetenschap dat deze harde gelnagellak een stuk meer kan verduren dan gewone nagellak.

Error op je nagels

Hoewel shellac twee weken flawless zou moeten zijn, ontstaan er ook bij de onverwoestbare nagellak weleens chips. Na vijf dagen. Paniek. Teleurstelling. Lichtelijke woede. Maar geen wanhoop, want de schade valt te beperken.

Voorkomen

De verleiding is groot om aan het 'kapotte' randje van de shellac te gaan trekken. Shellac is een beetje rubber-achtig en is makkelijk om in grote stukken van je nagels af te trekken. Héél slecht voor je nagels, maar zo fijn. Om dit te voorkomen, kun je zodra je een chip in de nagellak ziet, een dun laagje transparante nagellak over je gehele nagel smeren. Dit is een tip van nagelstylist Cherrie Snow. Zo plaats je een beschermlaagje over de het gechipte gedeelte, waardoor je er niet aan zult komen.

How to

Ze geeft daarbij een belangrijk detail die je in het algemeen voor nagellakken kunt onthouden. Wanneer je over je nagel strijkt, moet je met het kwastje óver het randje van je nagel naar beneden strijken. Zo 'seal' je als het ware je nagels.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Body