Glamour test: een spray tan

We sommen ook meteen de do's en don'ts op voor als je zelf een behandeling ondergaat

Het is zomer en je wil wat. Een kleurtje om precies te zijn, maar om gezondheidsredenen lig je liever niet te lang in de zon, en dus overweeg je een spray tan. Je hebt alleen geen idee hoe de behandeling precies in zijn werk gaat, wat voor kleur een spray tan geeft (hopelijk niet oranje!) en hoe lang het tintje blijft zitten.

Glamours Nina ondergaat een behandeling en neemt je mee in de video hierboven. Interesse in een spray tan? We sommen de do's en don'ts voor je op.

Spray tan

Voor iedereen die nu snel wil gaan googelen wát een spray tan precies inhoudt, komt 'ie: met een apparaat wordt tijdens een behandeling een gekleurde lotion op je huid geneveld. Het is in tegenstelling tot de zon en de zonnebank niet schadelijk voor je huid en dus een fijn alternatief. Een spray tan blijft ongeveer vijf tot zeven dagen zitten en kost rond de €25.

Do's vooraf
Laten we het eerst hebben over wat je vooral wél moet doen voordat je een spray tan ondergaat. Key word voor je behandeling is: scrubben! Scrub je huid met een vetvrij product, het liefst twee dagen van tevoren. Zo verwijder je dode huidcellen en blijft de kleur extra lang zichtbaar. Wil je je lichaam nog scheren? Doe dit tot 24 uur voor je spray tan.

Don'ts vooraf
Blijf voor je behandeling vooral weg van deodorant, parfum, lotions of make-up. Dit zorgt voor een laagje tussen de huid en de spray tan, waardoor de kleur niet mooi hecht. Ook je allermooiste lingerie en sieraden kun je beter thuis laten.

Do's achteraf
Draag na je spray tan losse, donkere kleding, zodat je geen vlekken of strepen krijgt. Gebruik in de dagen na je behandeling een vochtinbrengende bodylotion. En als je gaat douchen, probeer jezelf dan niet droog te wrijven, maar te deppen.

Dont's achteraf
Douche de eerste 6 tot 8 uur niet na de behandeling (afhankelijk van de salon waar je gaat, de medewerkers vertellen je daar meer over). Het stofje in de spay tan heeft even nodig om te ontwikkelen, met water verstoor je dit proces. Hetzelfde geldt voor zweet, dus wacht ook nog even met sporten.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Body