De do's en don'ts als je een spray tan ondergaat

Do's & don'ts

image
Dennis Swiatkowski

Daar sta je dan, de dag die je wist dat ooit zou komen. Je wil wel bruin worden maar er niet op je oude dag uit zien als een verrimpelde rozijn omdat je al die uren in de zon hebt gezeten. En dus ga je voor een spray tan. Alleen je hebt eigenlijk geen idee wát er nu precies gaat gebeuren... No worries, met deze do's en don'ts zorgen we ervoor dat je sunkissed de salon verlaat en er geen spraken is van een one mississippi two mississippi-Ross Geller momentje.

Spray tan
Voor iedereen die nu heel snel wil gaan googelen wát een spray tan precies inhoudt, komt 'ie: met een apparaat wordt tijdens een behandeling een gekleurde lotion op je huid geneveld. Het is in tegenstelling tot de zon en de zonnebank niet slecht voor je huid en dus een heel fijn alternatief. Een spray tan blijft ongeveer vijf tot zeven dagen zitten en kost rond de €25.

Do's vooraf
Laten we het eerst hebben over wat je vooral wél moet doen voordat je een spray tan ondergaat. Key word voor je behandeling is: scrubben! Scrub je huid met een vetvrij product, het liefst twee dagen van te voren. Zo verwijder je de dode huidcellen en blijft de bruine kleur extra mooi zichtbaar. Wil je je lichaam nog scheren? Doe dit tot 24 uur voor je spray tan.

Don'ts vooraf
Blijft voor je behandeling vooral weg van deodorant, parfum, lotions of make-up. Dit zorgt voor een laagje tussen je huid en de spray tan, waardoor de kleur niet mooi hecht. Ook je allermooiste lingerie en sieraden kun je beter thuis laten.

Do's achteraf
Draag na je spray tan losse kleding, zodat je geen vlekken of strepen krijgt. Gebruik in de dagen na je behandeling een vochtinbrengende bodylotion. En als je gaat douchen, probeer jezelf dan niet droog te wrijven maar te deppen.

Dont's achteraf
Douche de eerste 24 uur na je behandeling niet. Het stofje in de spay tan heeft een dag nodig om te ontwikkelen, met een douche verstoor je dit proces. Ook is het niet handig om de dag erna te sporten, zweet zorgt voor strepen op je huid.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Body