Een probleem dat de man kan ervaren tijdens sex

Toch handig om te weten

couple kissing in the bedroom
franckreporterGetty Images

De Twentse Loes Hegeman zit in het laatste jaar van haar opleiding tot dokter. Misschien niet zo dramatisch als in Grey's Anatomy, maar als doctor-to-be sta je nooit stil. Van grote tot kleine problemen, Loes geeft wekelijks antwoord op vragen die je stiekem altijd al had.

Het gaat gelukkig heel vaak goed met onze 'benedenverdieping', maar soms kan er wel eens iets mis zijn. Bijvoorbeeld een eierstok die kan draaien of een ontsteking bij je vulva. Echter, wij zijn niet de enige pechvogels op z'n tijd. Stel je bent compleet verwikkeld (letterlijk) in een sessie met je vriend/tinderdate/collega/zomaar iemand, en plots roept ie het uit. Niet van genot, maar van pijn. Help, wat krijgen we nou?

To(o)meloze pijn

Bij de voorhuid van de man kun je altijd het zogeheten 'toompje' herkennen, ook wel frenulum genoemd. Sommige mannen hebben een kort toompje, dat pijn kan gaan doen tijdens de sex. Ook een vagina die nog niet voldoende nat is, kan problemen geven voor het toompje. Als het er desondanks wild aan toe gaat, kan het toompje een stukje scheuren. Dit doet pijn en er kan ook wat bloed bij komen kijken.

Eigenlijk is de juiste oplossing voor dit probleem het compleet scheuren van het toompje. Sommige mannen hebben 'geluk': bij hen scheurt het in één keer door, dan is het klaar en is de pijn weg. Maar als het slechts deels scheurt, zal het iedere keer bij bewegen pijn doen. In dat geval is het raadzaam een afspraak bij de dokter te maken. Het toompje zal dan met een kleine ingreep worden doorgenomen. Dit is overigens niet hetzelfde als een besnijdenis! De voorhuid blijft intact.

Altijd goed om wat kennis over de mannelijke wederhelft op zak te helpen, wie weet wanneer je het nodig zult hebben...

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Body