Dit doet een avondje dansen in de club voor je lichaam

Effectiever dan je denkt!

dansen-kroeg-lichaam
Fauve Bouwman

Of je nu staat te twerken in de hoek van een club of een dance off houdt tijdens een festival; we all loooveeee dancing. Niet alleen worden we er blij van, regelmatig met de voetjes van de vloer gaan blijkt ook behoorlijk effectief. Wij zijn het wereldwijde web voor je ingedoken om uit te zoeken wát dit precies voor je doet.

Calorieën
Laten we beginnen bij de calorieën. De Amerikaanse Harvard Medical School heeft hier onderzoek naar gedaan. Hoeveel calorieën je tijdens een avond uitgaan verbrandt, ligt vooral aan je gewicht en lengte. Stel je bent 70 kilo en je danst één uur aan een stuk door, dan verlies je 420 calorieën. Het hangt er natuurlijk ook van af hoe intensief je danst: een uur lang 'een stapje naar voren en een stapje terug' is minder effectief dan een uur een Beyoncé-choreografie.

Dan is er wel een klein keerpuntje: de bar. Grote kans dat je tijdens het dansen een alcoholische versnapering in je hand hebt, wat er weer voor zorgt dat je extra calorieën binnenkrijgt. Maar als je tóch al aan de cocktails ging, is een extra danspasje natuurlijk mooi meegenomen.

Hersenen
Dansen is niet alleen een calorieverbrander, het is ook goed voor je hersenen. Een onderzoek van The New England Journal of Medicine laat zien dat dansen de enige fysieke activiteit is die resulteert in een lager risico op dementie.

Happy
Een Zweedse psycholoog aan de universiteit van Örebro heeft onderzoek gedaan naar dansen en geluk. Een groep tieners die last had van stress, paniekaanvallen en depressies moest elke week verplicht dansen. Na twee jaar waren veel van de jongeren gelukkiger, blijer en waren fysieke klachten verdwenen. Dit is niet het enige onderzoek dat dit resultaat geeft. Uit veel verschillende experimenten is gebleken dat dansen mensen gelukkiger maakt.

Spieren
Omdat je veel verschillende bewegingen maakt en dus veel spieren gebruikt, is dansen een prima workout. Vooral je been- en bilspieren, je heupen, buik en onderrug worden getraind.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Body