Science says: een menstruatiecup is hartstikke betrouwbaar

En extra duurzaam

menstruatie-cup
Yulia LisitsaGetty Images

Op YouTube en Instagram wordt de menstruatiecup steeds vaker besproken en in veel winkels is het item inmiddels te koop. Ook wetenschappers zijn de nieuwe wereld ingedoken en hebben grondig onderzoek gedaan naar de werking. Wat blijkt? Een menstruatiecup is betrouwbaar, duurzaam én goedkoper.

Menstruatiecups zijn betrouwbaar

Dat klínk niet alleen als een win-win-win situatie, dat ís het ook. De analyse komt van het Britse medische tijdschrift The Lancet. Voor het onderzoek gebruikten 3319 vrouwen met een andere cultuur en achtergrond de menstruatiecup. Uiteindelijk wilde ruim 70 procent van de vrouwen doorgaan met het gebruik.

Resultaten
Uit het onderzoek blijkt dat de cup minstens zo waterdicht is als maandverband of tampons. Daarnaast is het item ook een stuk goedkoper. Hoewel je voor een cup de eerste keer iets meer betaalt dan voor een doosje tampons, is het uiteindelijk een voordeliger alternatief. Doordat je het item meerdere jaren kunt gebruiken, heb je na tien jaar ongeveer 7 procent van het bedrag wat je eigenlijk kwijt zou zijn aan tampons betaald. Verder is een menstruatiecup ook duurzamer en zorgt het voor een hele hoop minder plastic afval en CO2 uitstoot. Waar wacht je nog op?

Bestel hier de cups

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Body