Laten we ophouden met aannemen dat vrouwen zwanger zijn

"Heb je soms een Kylie Jenner-achtig geheim?"

famke louise glamour marc de groot
Marc de Groot

Famke Louise hield een paar maanden geleden de gemoederen flink bezig. De rapper deelde een foto op Instagram waarbij ze een hand op haar buik legt en eten in haar mond stopt. Een duidelijke verwijzing naar een foodbaby, als je het mij vraagt. Een hoop fans waren er echter van overtuigd dat het een echte baby was.

Zwangerschapsgeruchten celebrities

Dit is niet de eerste (en ook niet de laatste) keer dat fans denken dat hun idool in verwachting is. Heeft een celebrity plotseling maatje 38 in plaats van 34 of is haar buik een paar millimeter ronder na een stevige lunch, dan kunnen de complottheorieën beginnen.

Beeld je eens in: je eet precies wat je wil, zorgt tegelijkertijd goed voor jezelf en zit lekker in je vel. Dan post je een foto op Instagram, waarop duizenden mensen vervolgens reageren: 'Huh, ben je zwanger?' Dat is best pijnlijk, toch? Nou, bijna alle vrouwelijke celebrities dealen daar dagelijks mee.

Celebrities reageren op zwangerschapsgeruchten

De meest recente voorbeelden van speculaties over zwangerschappen gaan over Rihanna, Beyoncé en Kate Middleton. Toen Cardi B in 2018 een video deelde waarop ze zingend en dansend te zien was, vroeg een fan zich onder het filmpje af of ze soms een "Kylie Jenner-achtig geheim" had. De rapper reageerde op de beste manier die ik kan bedenken: "Nee b*tch, ik word gewoon dik. Laat me dik zijn in vrede."

Waarom gaan we ervan uit dat er een speciale reden is dat iemand is aangekomen? Ik durf te wedden dat het grootste gedeelte van de mensen die inderdaad een paar kilogram extra heeft ten opzichte van een maand daarvoor níet zwanger is. En dat de meeste mensen die in de namiddag rondlopen met een after-diner-belly, gewoon eten in hun maag hebben.

Body positivity

Je lichaam verandert constant. Dus waarom kunnen we niet gewoon erkennen dat iemands lichaam er anders uitziet dan de dag ervoor, zonder daar een oordeel over te vellen? Sterker nog, waarom zijn we überhaupt zo geobsedeerd door lichamen - en dan in het bijzonder lichamen van vrouwen?

Laten we proberen vrouwen niet meer zo maar in hokjes te plaatsen. Niet in het hokje 'zwanger' en ook niet in het hokje 'dikke buik'. Tuurlijk, dat is makkelijk gezegd dan gedaan - ik betrap mezelf ook regelmatig op vooroordelen. Maar één ding is zeker: de wereld wordt een stuk vriendelijker zonder die 'ben je zwanger?'-opmerkingen op social media.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Body