Before & After: ik liet mijn wimpers krullen met een lash lift

Wat is een lash lift en hoe werkt het?

Wil je je wimpers laten krullen met een lash lift en ben je benieuwd hoe dat in z'n werk gaat? En nieuwsgierig welke resultaten je mag verwachten bij een lash lift? Glamour's online editor Laura is fan van de behandeling en deelt haar ervaringen.

Lash lift

"Laat ik heel eerlijk zijn... Ik ben een verschrikkelijk lui mens. Of nee, laten we het van de positieve kant bekijken: ik houd ontzettend van efficiëntie. Het liefst houd ik m'n beauty-routine zo beperkt mogelijk. Ik blijf liever 20 minuten langer in m'n warme nest liggen dan dat ik uitgebreid ga make-uppen en ik zit er al helemáál niet op te wachten om na een lange dag mijn waterproof mascara eraf te schrobben.

Ik laat regelmatig m'n wenkbrauwen shapen en verven, en eens in de twee maanden neem ik een lash lift. Ik krijg jeuk van mensen die de #iwokeuplikethis hashtag gebruiken, maar ik geef toe: het is best lekker om wakker te worden en niets aan je gezicht te hoeven doen.

Ik krijg regelmatig vragen over hoe zo'n lash lift nou werkt, dus ik dacht: ik neem jullie een keertje mee in het proces. Zo worden mijn korte, rechte wimpertjes op miraculeuze wijze omgetoverd tot... Nou ja, redelijk normale wimpers waarbij het lijkt alsof ik een beetje mascara op heb. We moeten geen wonderen verwachten.

Wat zijn de resultaten van een lash lift?

Hieronder zie je wat een lash lift voor mij doet. Zoals je ziet is het niet hetzelfde dramatische effect als bijvoorbeeld lash extensions of een paar lagen mascara, maar het geeft me in de ochtend wel meteen een frissere blik, en ik maak me niet meer druk over make-up.

Resultaten en ervaringen met een lash lift
Laura Gommans
Before & after lash lift
Laura Gommans

Wat is een lash lift?

Een lash lift is een soort permanentje voor je wimpers, waarbij je wimpers vanaf de aanzet omhoog worden gezet. Het is een manier om je wimpers langer en voller te laten lijken, zonder valse wimpers of lash extensions aan te brengen. Je eigen wimpers worden over een een siliconen pad heen gelegd, waarna er in verschillende fases verschillende vloeistoffen worden aangebracht. De grootte van de pad hangt af van de lengte van je wimpers - dat bepaalt hoe ver je wimpers gelift worden.

Wimpers verven: zo doe je dat als een pro thuis >

Hier ben ik tijdens mijn behandeling bij Rock & Roll Beauty in Amsterdam (no spon, overigens. Ik heb gewoon betaald, maar ze waren echt lief daar). Ziet er niet super charmant uit, maar dan heb je een idee:

Lash lift before & after
Laura Gommans

Daarna wordt er een permanentvloeistof aangebracht, die ongeveer tien minuutjes blijft zitten. Dat wordt gevolgd door een fixerende gel, die zorgt dat de lift goed op z'n plek blijft. Als je wil kun je meteen ook je wimpers laten verven, dit gebeurt dan na afloop van het liften. Tenzij je van jezelf heel donkere wimpers hebt is dit wel aan te raden, want daardoor lijken je wimpers nog langer.

Hoe lang blijft een lash lift zitten?

Een lash lift blijft ongeveer zes tot negen weken zitten. Dit is afhankelijk van de dikte van de haartjes, en hoe je je wimpers verzorgt na de behandeling. Er zijn enkele dingen waarmee je rekening moet houden na de behandeling:

- De eerste 24 uur mogen je wimpers niet nat worden. Zorg dus dat je Adèle vermijdt.
- Probeer niet te veel aan je wimpers te zitten of te wrijven, vooral in de 24 uur na de behandeling. Als je je make-up verwijdert, doe dat dan voorzichtig en met de richting van de wimpers mee. Niet wrijven en boenen, daardoor kunnen je wimpers er warrig uit gaan zien.
- Gebruik in de weken na de behandeling geen waterproof mascara of make-up remover op oliebasis.

Zo krijg je lange en volle wimpers op een natuurlijke manier >

Is een lash lift schadelijk?

Nee, een lash lift is niet per se schadelijk voor je wimpers. Zorg wel altijd dat de behandeling wordt uitgevoerd door iemand die er echt voor bevoegd is, en ga niet zelf aan de haal met DIY-setjes van Wish of AliExpress. Als je wimpers al in slechte staat zijn, is het aan te raden om je wimpers eerst met een serum weer gezond te krijgen, voordat je aan een lash lift begint."

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder