Extreme beautybehandelingen: Glamour test de chakra massage

“De therapeut vertelt dat het normaal is als er emoties loskomen”

Pink, Orange, Line, Cartoon, Graphic design, Brown, Illustration, Design, Symmetry, Pattern,
Petra Eriksson

Bloedzuigers op je rug, een treatment die je (letterlijk!) de adem beneemt en... ai dat is wel een héél grote naald: Glamour test opmerkelijke beautybehandelingen. Deze keer neemt hoofdredacteur Anke een spirituele chakra massage.

Hoofdredacteur Anke test de chakra massage

Hoofdredacteur Anke de Jong ondervond De Seven Chakra Experience, bij de Akasha Spa in het Conservatorium Hotel. Tijdens deze ‘experience’ wordt een balans onderzocht tussen de zeven chakra’s (energie-banen) in je lichaam. Er komt massage en reflexologie bij kijken en je ‘derde oog’ wordt gestimuleerd. Anke neemt geregeld ‘nuchtere’ massages en was weleens benieuwd naar iets spiritueels. De verwachtingen liggen hoog, want De Seven Chakra Experience is niet goedkoop: je betaalt 160 euro voor de behandeling.

Wat is een chakra-behandeling?

“Een bezoek aan de Akasha Spa is een feestje: het is er zó mooi en rustgevend. Je komt hier voor een ervaring, in plaats van zomaar een behandeling. Ik ga, op mijn onderbroekje na, naakt op een behandeltafel liggen.”

“De therapeut vertelt dat het normaal is als er emoties loskomen”

“De therapeut legt uit dat ieder mens een energieveld is met energiekanalen. Op de kruispunten van deze kanalen bevinden zich onze chakra’s. In een chakra wordt energie opgenomen en afgegeven. Deze behandeling is erop gericht alle negatieve energie uit je lijf te halen en het als het ware te reinigen: alsof je een vuilniszak uit de emmer trekt. Het is daarna aan jou of je weer negatieve energie toelaat, of louter positiviteit. Eerst mag ik een paar gekleurde edelstenen kiezen, die later op mijn chakra’s geplaatst worden. Daarna word ik heerlijk, uitgebreid en intens gemasseerd. En tot slot wordt minutenlang olie op mijn ‘derde oog’, het plekje tussen je wenkbrauwen, gedruppeld. Dit zou je gelukshormoon moeten stimuleren, stressverlagend werken en vooral diepe ontspanning moeten brengen. De therapeut vertelde aan het begin al dat het normaal is als er tijdens de behandeling emoties loskomen. Sommige mensen gaan huilen, anderen hard lachen. Ook ik merk dat ik ineens datgene voel, waar ik de afgelopen drukke weken steeds geen tijd voor heb gemaakt: ik mis mijn zusje in Australië plotseling heel erg.”

Review chakra-massage

“De behandeling was fijn en ontspannend. En een eyeopener, blijkbaar miste ik mijn zusje meer dan ik me realiseerde. De locatie is ook niets minder dan subliem. Waar ik niet op voorbereid was: je moet na de behandeling geen date plannen, want er zit zeker een liter olie in je haar. Pas na vier keer wassen ging het er helemaal uit. Kritische noot: ik vind 160 euro voor tachtig minuten (waarvan tien minuten uitleg) best veel. Ik zou zeker nog een keer gaan; als ik toe ben aan ontspanning, veel werkstress heb of niet zo lekker in mijn vel zit. Het was een bijzondere ervaring om bezig te zijn met mijn energie en gevoel, in plaats van mijn lijf of hoofd. Ik heb die avond meteen mijn zusje gebeld om te zeggen dat ik haar mis, en ben plannen aan het maken om binnenkort naar haar toe te vliegen.” Anke geeft de behandeling een 7,5.

Dit artikel staat in Glamour's augustusnummer van 2017. Het nieuwste beauty issue ligt nu in de winkel.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Body