Glamour test: Whole Body Cryo Therapie

Vrieskou, naalden, bloedzuigers en andere extreme beauty-dingen, Glamour neemt het onder de loep

Woman putting ice on her face
Image SourceGetty Images

Bloedzuigers op je rug, een treatment die je (letterlijk!) de adem beneemt en... ai dat is wel een héél grote naald: Glamour test opmerkelijke beautybehandelingen. Deze keer brengt Wendy een bezoek aan Freezlab voor een cryo behandeling, als dat maar goed gaat.

Glamour test: Whole Body Cryo behandeling

Fashion market editor Wendy nam een Whole Body Cryo behandeling bij Freezlab. Bij deze behandeling moet je drie minute doorbrengen in een cabine van min 60 graden, daarna ga je anderhalve minuut in een cabine van min 110 graden. De cryotherapie -cryo is Grieks voor kou- wordt vooral door topsporters gebruikt; het schijnt te helpen tegen (spier)pijn en voor maximale sportprestaties te zorgen. Basketballer Kobe Bryant is fan, net als powervrouw Fajah Laurens. Lindsay Lohan en een paar topmodellen trouwens ook, maar dat heeft er dan weer mee te maken dat de therapie zou helpen bij afvallen, een anti-aging werking schijnt te hebben en je er bakken energie van krijgt. De verwachtingen liggen dus hoog, maar Wendy is wel gespannen: “Ik vind het hart- stikke spannend om Whole Body Cryo te proberen, want ik ben een echte koukleum; op kantoor moet de verwarming altijd hoger en ik zou nooit op wintersport gaan.” Een sessie kost 28 euro, een maand onbeperkt 98 euro, een vijfrittenkaart 110 euro.

Dit is wat je van de Freezlab behandeling kunt verwachten

“Grappig genoeg is de sfeer bij binnenkomst heel warm en gezellig. In een kleedhokje trek ik een sportbeha en korte broek aan, en ik krijg sokken en warme sloffen. Als ik wil, kan ik ook een badjas huren. Ik ga straks met twee anderen de cabine in, maar krijg eerst uitleg en een mondkapje, oorwarmers en handschoenen. Pff, hoe koud is het wel niet daarbinnen?
Eerst brengen we een halve minuut door in een ruimte met een temperatuur van min 60 graden, daarna anderhalve minuut in min 110.

"Help! Gebaar ik naar de begeleider, ik wil eruit!"

De deuren gaan niet op slot, je kunt er wanneer je maar wilt uit en een medewerker houdt je door een raampje in de gaten. Ik ben een beetje bang als ik de eerste cabine instap, maar als ik er eenmaal insta, valt het me reuze mee. Ik klets wat met mijn mede-cryo’s, waarna we doorlopen naar het tweede hokje. Wacht eens even, hier is het écht koud. Zó koud, dat ik niet meer goed kan ademen. Help! Ik gebaar naar de begeleider en hij spoort me aan te ontspannen. Dat probeer ik, maar het lukt niet. Ik wil eruit! Eenmaal buiten heb ik het meteen niet meer koud. Als mijn begeleider vraagt of ik de nieuwe Cryo Facial, ofwel Red Carpet Treatment, wil testen stem ik meteen in. Veel celebs schijnen hun gezicht plaatselijk te laten behandelen met stikstof (ijskoude lucht) voordat ze naar een event gaan: het zorgt voor een boost van collageen en elastine en geeft je een strakke huid met verfijnde poriën. Give me some of that!

Is de Cryo behandeling het waard?

“Ondanks dat ik de cabine vroegtijdig heb verlaten, voel ik me na de behandeling kalm en fit. De kou doet geen pijn, het is een heel ander gevoel dan op de fiets in de winter. Toch denk ik niet dat ik de Whole Body Cryo weer zou durven doen: nauwelijks kunnen ademen is het me niet waard. Maar de Cryo Facial wel. Mijn huid is gelift, stralend en egaal, en mijn ogen staan verder open. En dat blijft een week lang zo.” Wendy vind het lastig om de behandeling te beoordelen, “ik denk dat het simpelweg niets voor mij is,” maar de Cryo Facial krijgt een dikke 8.

Het artikel Glamour test: opmerkelijke beauty behandelingen, verscheen eerder in het augustusnummer van 2017. Het nieuwste beauty issue ligt nu in de winkel.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Body