Glamour test de extreme beautybehandeling bloedzuigertherapie

De therapie zou pijnstillend, ontstekingsremmend, hormoonregulerend én antibacterieel werken

bloedzuigerstherapie-beautybehandeling
Petra Eriksson

Bloedzuigers op je rug, een treatment die je (letterlijk!) de adem beneemt en... ai dat is wel een héél grote naald: Glamour test opmerkelijke beautybehandelingen. Fashion & beauty assistent Daniëlle Kempen gaat deze keer de bloedzuigertherapie uitproberen… Wish her luck.

Bloedzuigertherapie

Fashion & beauty assistant Daniëlle Kempen gaat naar de praktijk van Susanna Oldersma in Alphen aan den Rijn om Bloedzuigertherapie te proberen. Het klinkt eng, maar bloedzuigers worden ook wel ‘biologische apotheekjes’ genoemd: bij het vastzuigen injecteren ze tot wel honderd werkzame stoffen in het bloed die pijnstillend, ontstekingsremmend, hormoonregulerend en antibacterieel kunnen werken. Het klinkt veelbelovend, maar Daniëlle is nog niet 100 procent zeker van de zaak: “Tja, wat kun je in vredesnaam verwachten als er vier bloedzuigers op je lichaam worden gezet? Ik probeer geen verwachtingen te hebben en vind het vooral spannend. Ga ik dit echt doen?! Doet het pijn? Kan ik niet net zo goed met mijn blote benen in een vieze sloot gaan staan?” De detoxbehandeling kost 110 euro.

Wat houdt een bloedzuigerbehandeling in?

“Ik bevind me in een kleine, particuliere kliniek. Met de lieve Susanna neem ik mijn medisch dossier door. Ze vraagt of ik medicijnen gebruik, ooit ziektes heb gehad, de pil gebruik. Na haar vragen begint mijn eigen vragenvuur, Susanna antwoordt alsof het allemaal de normaalste zaak van de wereld is en dat stelt me gerust. “Ja,” zegt ze, “het doet een beetje pijn, alsof je door een brandnetel geprikt wordt.” Ik denk alleen maar: kan ik hier nog onderuit? Twee tellen later lig ik met ontbloot bovenlijf op mijn buik op de behandeltafel. Susanna plaatst vier bloedzuigers op mijn onderrug. Het voelt eerst glibberig en dan ineens zuigen ze zich vast. Het prikkende brandnetelgevoel houdt vijf minuten aan, daarna voel ik niets meer."

"Na de behandeling bloed je nog acht à twaalf uur door""De bloedzuigers blijven drie kwartier zitten: zuigen, injecteren, zuigen, injecteren. Als ze vol zitten met bloed laten ze vanzelf los. Het is een vies gezicht: je ziet ze bewegen en ze laten slijm los, wat Susanna opdept. Na de behandeling krijg ik een groot verband op mijn rug, want je bloedt nog acht à twaalf uur door. Die nacht slaap ik met een vuilniszak tussen laken en matras, om doorlekken te voorkomen. Ik droom heftig en lijk koortsig te zweten. De volgende dag, als ik het verband (doordrenkt met bloed) eraf haal, zie ik driehoekige beetjes op mijn rug, met daaromheen een rood-paarse vlek. Ik word duizelig en moet weer even gaan liggen. Het koortsige gevoel houdt de hele ochtend aan, maar ’s middags voel ik me een stuk beter. Ik krijg zelfs een hyperbui waarin ik extreem veel energie heb: een beetje alsof ik een pilletje genomen heb (bij wijze van spreken dan hè, pap en mam). Maar twee uur later voel ik me weer normaal. Een week later zie je bijna niets meer van de wondjes.”

Review bloedzuigerbehandeling

“Dit is absoluut een ‘try before you die’-behandeling en een goed kroegverhaal, maar ik zou het niet snel nog een keer doen. Die zuigende beestjes en al dat bloed… Eén keer was genoeg. Na de korte hyperbui voel ik me weer normaal: ik bespeur geen langetermijnresultaat. Wel opmerkelijk: kort na de behandeling word ik ongesteld, wat meestal gepaard gaat met een vette, onrustige huid. Deze keer heb ik daar veel minder last van. Zou het…?” Qua bizarheid krijgt de behandeling van Daniëlle een 10! Wat betreft effectieve esthetische vooruitgang: 6,5.

Het artikel Glamour test: opmerkelijke beauty behandelingen, staat in het augustus nummer van 2017.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Body