T.I.'s dochter reageert op ophef over 'maagdenvlies-check'

T.I. verkondigde trots dat hij Deyjah jaarlijks meeneemt naar de gynaecoloog

Deyjah Harris en vader T.I.
Prince WilliamsGetty Images

Rapper T.I. kwam afgelopen week in het nieuws omdat hij trots verkondigde dat hij zijn 18-jarige dochter Deyjah Harris geregeld meeneemt naar de gynaecoloog om te checken of haar maagdenvlies nog intact is. De reacties waren gepast: heel het internet wees T.I. erop dat dit obsessieve, vernederende gedrag misbruik is. Dit is hoe Deyjah zelf op het voorval reageerde.

Je verbergt toch niks voor me?

Voor het geval dat je het gemist hebt: afgelopen week was T.I. te gast in een podcast waar hij praatte over ouderschap en de vraag kreeg of hij de 'sex talk' al heeft gehad met zijn kinderen. Over zijn 18-jarige dochter zei hij: "Niet alleen dat - we gaan jaarlijks naar de gynaecoloog om haar maagdenvlies te checken. Ja, ik ga mee."

View this post on Instagram

just how you like it 💋 top: @fashionnova

A post shared by Deyjah Harris✨ (@princess_of_da_south) on

Hij vertelde ook trots dat de dokter aan Deyjah vraagt of ze de uitslag van de check met haar vader wil delen, in Amerika mag je dat na je achttiende namelijk zelf beslissen. De rapper zet haar duidelijk onder druk om een formulier te tekenen. "Dus ik zeg: Deyjah, ze willen dat je een formulier ondertekent zodat ik de uitslag kan inzien. Je verbergt toch niks voor me, of wel? Zie je dokter, geen probleem."

T.I. zegt ook te weten dat een maagdenvlies kan breken door andere activiteiten zoals paardrijden, fietsen of andere vormen van sport. "Ik zei: 'Luister, dokter. Ze doet niet aan paardrijden, fietsen of sport. Check haar maagdenvlies en geef me de resultaten.'" Dan vertelt hij trots: "Ik mag zeggen dat nu, op haar achttiende, haar maagdenvlies nog intact is." Gross. Ew. Als je hiervoor niet de bak in draait moet er ergens een wet veranderd worden.

Deyjah's reactie

Het moet vreselijk zijn voor Deyjah om zo door haar vader vernederd en misbruikt te worden. Met dit soort praktijken houden mannen het idee in stand dat een vrouw geen zeggenschap heeft over haar eigen lichaam. Rondom alle commotie reageert Deyjah zelf op Twitter door te bedanken voor alle support:

Wat nog meer zegt, zijn de tweets die ze heeft geliket:

We hopen oprecht dat het goed met haar gaat. Dit soort gedrag is niet normaal of acceptabel. Bevind jij je in een soortgelijke situatie, of maak je je zorgen om de thuissituatie van een bekende? In alle gevallen kun je via 0800-2000 terecht bij Veilig Thuis.


Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Body