That's the question: hoeveel kost het om ongesteld te zijn?

Menstruatie doet nóg meer pijn door dit bedrag

maandverband
Megan Madden / Refinery29 for Getty ImagesGetty Images

Tampons, inlegkruisjes, menstruatiecups en maandverband, het zijn lifesavers. Maar dat spul mag wel wat kosten, en dan heb ik het nog niet eens over de bijbehorende ibuprofens, anticonceptie, kruiken en ‘menstruatie-onderbroeken’. Voor een pakje O.B. Tampons pro comfort normaal, betaal je meer dan vijf euro in de supermarkt en dat is eigenlijk best een schandalig hoge prijs, daarom luidt de vraag: hoeveel kost ongesteld zijn dan wel niet in a lifetime?

Dit betaal je in je hele leven voor tampons

In een pakje O.B. tampons zitten 32 stuks. Als je de €5,09, die het pakje kost, deelt door het aantal tampons dat erin zit, kom je uit op €0,16 per tampon. De gemiddelde vrouw gebruikt vier tampons per dag (€0,64) en is gemiddeld vijf dagen lang ongesteld. Dit komt uit op €3,20 per maand. En dan hebben we het alleen nog maar over tampons!

Als je ervan uit gaat dat een vrouw twaalf keer per jaar ongesteld wordt, betaal je er €38,40 voor per jaar. Gemiddeld worden meisjes op hun dertiende voor het eerst ongesteld en eindigt hun cyclus op hun 51ste. Dat is dus 38 jaar menstrueren. Per leven betaalt een vrouw daarom ongeveer €1.459,20 voor haar (9.120) tampons.

Zoveel kost menstruatie

Daarnaast kosten de bijzaken van ongesteldheid ook behoorlijk wat. Volgens een artikel van Grazia betaal je per maand ongeveer €17,82 aan hygiëne, €11,00 aan schoon ondergoed (als gevolg van doorlekken), €6,17 aan pijnbestrijding en €11,66 aan comfort food. Dit is bij elkaar opgeteld €46,65 per maand. Dit, plus maandverband, inlegkruisjes en tampons kost je bij elkaar €25.287,83 verdeeld over je hele leven en dat zijn behoorlijk wat centen.


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Body