Zelf je benen waxen: zo doe je het vanuit huis

Wat heb je eigenlijk allemaal nodig om zelf te kunnen waxen?

Young Woman Putting Lotion On Her Legs
Caroline Tompkins / Refinery29 for Getty ImagesGetty Images

Aangezien alle waxsalons nu gesloten zijn, is dit misschien wel het perfecte moment om zelf je benen – of oksels, wenkbrauwen, snor, of bikinilijn – te waxen. Je zou er natuurlijk voor kunnen kiezen om for the time being gewoon even te scheren of de boel lekker te laten groeien. Maar als je liever een langere tijd van je haartjes af wil zijn, is waxen de perfecte oplossing. Hoe doe je dat makkelijk zelf? En wat heb je er voor nodig?

Hoe lang moeten de haartjes zijn om te waxen?

Voordat je begint met het hele waxproces moet je eerst ervoor zorgen dat je haartjes lang genoeg zijn. Wanneer ze te kort zijn, is er een grote kans dat de wax zich niet aan de haartjes hecht, en je wil natuurlijk niet al die energie erin steken zonder resultaat. Zorg er voor dat je je zo'n 2 à 3 weken voor de behandeling niet scheert. De haartjes zijn dan ongeveer een halve centimeter lang.

Waxen minder pijnlijk maken

Een handige tip is om je benen de avond van tevoren te scrubben. Je verwijdert hierdoor alle dode huidcellen - geregeld scrubben is sowieso een goed idee - en de haartjes worden iets losser. Je gaat dan merken dat het waxen ook een stuk soepeler zal verlopen.

Wat heb je nodig om thuis te kunnen waxen?

Wil je voorkomen dat het één grote kliederboel wordt? Dan is een waxverwarmer je beste vriend. Het enige wat je dan nodig hebt zijn: een waxverwarmer, wax, houten stokjes voor het aanbrengen van de hars en kalmerende olie om de restjes van de wax te verwijderen. Je denkt waarschijnlijk; is dit alles?! Ja, meer heb je echt niet nodig.

Stappenplan om te waxen

Zorg dat je benen volledig gereinigd en droog zijn

Was je benen vóór de behandeling goed en zorg dat ze 100 procent droog zijn. Dit omdat de wax zich anders moeilijk kan hechten aan de haartjes.

Teken met een wit oogpotlood de gebieden af

Om het je iets makkelijker te maken kun je altijd met een wit oogpotlood vlakken op je benen tekenen. Op deze manier weet je precies welke gebieden je al gewaxt hebt en welke je nog moet doen. Hoe handig?!

Test de warmte van de wax

Iets wat niemand wil: jezelf verbranden aan wax. Zorg er daarom voor dat je de wax eerst op je pols uitprobeert, voordat je het op de gekozen plek aan gaat brengen. Als de temperatuur dan goed voelt, ben je helemaal ready om je eigen benen te harsen!

Breng de hars in strookjes aan

Breng de wax - in strookjes - met de haarrichting mee aan. Zorg dat je strookjes van ongeveer 8 centimeter maakt. Niet te kort, en niet te lang. Je wil natuurlijk wel in één keer alle haartjes weg hebben.

Tegen de haargroei-richting in

Laat de hars eerst even 30 seconden op de huid zitten zodat het zich kan hechten aan de haartjes. Om er vervolgens voor te zorgen dat je geen wondjes krijgt, moet je je huid op het moment dat je de wax eraf trekt goed spannen.

Waxen

Trek de wax er - tegen de richting van de haargroei - in af. Doe je het andersom, dan kun je daarna weer helemaal opnieuw beginnen met het proces. Zorg er wel voor dat je ook bij het eraf trekken zo dicht mogelijk bij de huid blijft en niet als ware omhoog trekt, want dat ga je gegarandeerd als 'onprettig' ervaren.

Reinigen

Gebruik een watje met kalmerende olie om de huid te reinigen. Zo haal je eventuele restjes alsnog weg en kalmeer je je huid. Je kunt - mocht je een gevoelig huid hebben - ook een handdoek nat maken en deze op je benen leggen om ze af te koelen. Best. Feeling. Ever.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Body