Waarom je meer last van je menstruatie hebt tijdens deze coronacrisis

Wie heeft er nog meer een 'huilend-met-een-bak-ijs' dieptepunt bereikt?

Bridget Jones eet ijs
Bridget Jones' Diary

Dit artikel volgt de maatregelen zoals gepubliceerd door de Rijksoverheid op 13 april 2020. Bekijk de meest actuele maatregelen op de website van de Rijksoverheid.

Ik zit nu een maand in thuisisolatie. Dat gaat - zoals bij iedereen, waarschijnlijk - met ups en downs. De ene keer sta ik dansend in de woonkamer of lig ik in een deuk omdat mijn ouders het FaceTimen maar niet onder de knie krijgen en de andere keer verveel ik me suf en heb ik geen idee hoe ik dit nog minstens twee weken ga volhouden. Dat is meer dan normaal, lijkt me.

Vorige week waren de dieptepunten een stuk dieper dan normaal. Huilend-met-een-bak-ijs diep. Huilend-omdat-je-niet-weet-wat-je-met-jezelf-aanmoet diep. Huilend-aan-het-nadenken-over-de-zin-van-het-leven diep. You get the point. De reden leek onverklaarbaar, tot ik besefte wat de boosdoener was: dit was de eerste keer dat ik ongesteld werd in thuisisolatie.

Ongesteld in thuisisolatie

Natuurlijk heb ik - net als het grootste deel van de vrouwen - altijd ongemakken tijdens mijn menstruatie (nog iemand die het gevoel heeft alsof er een kudde mini-buffalo's door je baarmoeder trekt?), maar emotioneel gezien is die hormonale uitbarsting normaliter wel te handelen. Dit keer, kan ik je vertellen nadat mijn huisgenootje een volle tas met snacks voor me moest halen omdat ik zelf het huis weigerde te verlaten, was dat niet het geval.

Menstruatieklachten verergeren

Na een week die het beste beschreven kan worden als een emotionele achtbaan waar De Baron in de Efteling niets bij is, stuitte ik vandaag op iets dat me beter laat voelen: ik ben niet de enige. Glamour UK deelde een soortgelijk verhaal, waaruit blijkt dat het helemaal niet raar is als je tijdens deze crisis extra veel last hebt van je menstruatie. Sterker nog, het is heel logisch.

Menstruatie en stress

"We zitten momenteel in een stressvolle periode en veel van ons moeten thuisblijven, waar we de dingen waar we van houden en die ons beter laten voelen niet kunnen doen," legt
een gynaecoloog aan de Britse site uit. "Veel mensen hebben sneller last van een slecht humeur en dat - plus de cyclische veranderingen in je lichaam - zorgt er zeker voor dat de symptomen erger worden en dat we nu tijdens de menstruatie meer angst en stress voelen dan normaal."

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder