Hoe maak ik mijn navel schoon? Het antwoord op een veel gegoogelde vraag

Dat kleine stukje van je lichaam wassen is belangrijker dan je denkt

woman in bikini
Julia Marino

We weten dat het niet het meest sexy onderwerp is, maar het is een vraag die duizenden mensen per maand Googlen: Hoe maak ik mijn navel schoon? We tackelen vandaag die vraag door een expert aan het woord te laten. Disclaimer: als je aan het eten bent, stop dan met lezen.

Moet je je navel schoonmaken?

Dokter Lucy Glancey legt uit dat je je navel moet wassen zoals je met elk deel van je lichaam doet, vooral als je een navelpiercing hebt en deze niet zo vaak vervangt. Oké, en dan nu het minder smakelijke gedeelte. "Het gebied rond de navel is donker en vochtig en wordt daarom een broeigebied voor bacteriën en gisten. Als je daar niets mee doet ontstaat er een opeenhoping van vuil, dode huid, bacteriën, zweet, zeep, douchegeld, lotions en ander vocht en dit kan leiden tot korsten, onaangename geuren en mogelijke infectie." Neem nu maar even een adempauze.

'Innie' navel schoonmaken

Het is duidelijk dat regelmatige douches en het wassen van je navel zal helpen om een deel van het vuil te verwijderen. Wanneer je een zogenaamde 'innie' navel hebt, moet je extra de tijd nemen om je navel schoon te maken met een wattenstaafje en antibacteriële zeep of wat alcohol. Zorg er dan wel voor dat je je navel daarna helemaal uitspoelt.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

'Outie' navel schoonmaken

Als je een 'outie' navel hebt, kun je hem veel makkelijker schoonhouden met een washandje of spons. "Ik raad aan om een zachte reinigende spons te gebruiken en je navel goed in te zepen en grondig te spoelen," voegt Lucy Glancey toe. "In tegenstelling tot bij een 'innie navel' kun je bij een outie ook wat vochtinbrengende crème gebruiken om de huid zacht te houden.

Gekke geur uit je navel

Wanneer je merkt dat er ook een gekke geur uit je navel komt na het wassen, bezoek dan een dermatoloog die kan bekijken of er sprake is van een infectie. Ze kan dan eventueel antibiotica voor je uitschrijven.

Dit artikel is eerder verschenen op Glamour UK.This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Body