Press-on nails: de nageltrend die je moet uitproberen

Dé oplossing nu de nagelsalons hun deuren opnieuw moesten sluiten door de aangescherpte coronamaatregelen

street style   day 1   new york fashion week february 2020
Christian VierigGetty Images

Dit artikel volgt de maatregelen zoals gepubliceerd door de Rijksoverheid op 17 december 2020. Bekijk de meest actuele maatregelen op de website van de Rijksoverheid.

Je kent ze vast nog wel: de plaknagels van de drogisterij waarbij je met een sticky lijm nepnagels met een french manicure op je eigen nagels plakte. Inmiddels zijn de welbekende plaknagels van vroeger ingeruild voor de chiquere variant: press-on nails, oftewel ‘a nailsalon in a box’.

Plaknagels

Nu de nagelsalons door de nieuwe coronamaatregelen hun deuren opnieuw hebben moeten sluiten – en jij wellicht met je handen in het haar zit, want: cracked nails - zijn de zogeheten press-on nails dé oplossing om deze lockdown met verzorgde nagels door te komen. Kortgezegd is het idee van press-on nails hetzelfde als de opplaknagels van back in the days, maar nu heb je ze in veel meer vormen, kleuren en zelfs met printjes.

Ook is de kwaliteit inmiddels een stuk beter en kun je ze daarom langer dan vroeger dragen. De plaknagels van vroeger lieten je soms na een uur (of zelfs eerder) al in de steek, waardoor je vervolgens met een hand met ontbrekende nepnagels rondliep. Met kwalitatief goede press-on nails is dat probleem old news. De press-on nails blijven nu gemiddeld zo’n twee weken zitten. Mits je ze goed blijft verzorgen, uiteraard.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Nagelvorm vijlen

Niet geheel onbelangrijk: ze zien er nu ook een stuk mooier uit. Zo zien sommige nagels er zelfs zo écht uit dat het net lijkt alsof je rechtstreeks uit de nagelsalon komt gelopen. Het scheelt je daarbij ook nog eens heel veel tijd. Net zoals vroeger breng je ze ook nu aan met lijm, maar kun je de nagels daarna gemakkelijk in de door jou gewenste vorm vijlen. Ook is het een stuk ‘gezonder’ voor je nagels dan acryl. Je eigen nagels hoeven namelijk niet flinterdun (a.k.a. kapot geveild) te worden en bij het afhalen ook niet in pure aceton te worden geweekt.

Nail art inspo: tie-dye is helemaal terug, ook op je nagels >

Nagels preppen

Het enige wat je vooraf hoeft te doen is je eigen nagels kortknippen en ze schoonmaken met wat water en zeep. Daarna wrijf je met wat alcohol op een wattenschijfje over je nagels en kan het pressen beginnen. Handig: verzorg je nagelriemen goed door wat olie te gebruiken en ze terug te duwen met een bokkenpootje.

Om de press-on nails van je eigen nagels te halen, heb je alleen wat warm water met zeep nodig. “Laat je nagels vervolgens vijftien minuten in het sopje weken en de nagels zullen vanzelf losraken, waardoor je geen chemische producten nodig hebt,” aldus nailexpert en founder van Rave Nailz, Braelinn Frank, aan Byrdie. Press-on nails shop je bij onder andere Douglas, H&M, Amazon en ASOS.


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Body