De natuurlijke facelift waar ik bij zweer: face workouts

Je kunt er zo ongeveer alles mee: duidelijkere jukbeenderen creëren, voorhoofdrimpels wegmasseren en je ogen liften

young woman with wet leaf
Andriy OnufriyenkoGetty Images

Normaal gesproken cringe ik bij het woord 'workout'. Een uitvoerige sportschoolsessie (momenteel at home)? No thanks. Een half uurtje joggen? Mij niet bellen. Een workout challenge met squads, burpees en weet ik wat voor helse bewegingen? It's a no from me. Er is maar één workout waar ik enthousiast van word (naast de trap af- en oplopen om mijn Uber Eats bestelling aan te nemen), en dat is een face workout.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Face workouts

Laat ik beginnen met zeggen dat je gezicht prima is zoals-ie is en dat je niets hoeft te veranderen. Dat gezegd hebbende: als je iets wíl veranderen, dan is dat je goed recht. Iedereen heeft onzekerheden, en je kunt ze accepteren, je eigen mening veranderen óf er iets aan doen. Ik probeer die eerste twee opties toe te passen, maar ondertussen is de derde optie een stuk makkelijker geworden dankzij face workouts.

Oefeningen voor je gezicht

Bekijk het zo: net zoals je de spieren van je lichaam kunt trainen, kun je ook de spieren in je gezicht trainen. Als je dat op een bepaalde manier doet, dan kun je van alles voor elkaar krijgen: je kunt duidelijkere jukbeenderen creëren, je lachrimpels en voorhoofdrimpels wegmasseren, je ogen liften, een strakkere kaaklijn vormen en zelfs een stralendere huid krijgen. Door je gezicht regelmatig met specifieke oefeningen te masseren stimuleer je de bloedsomloop en maak je de spieren in je gezicht sterker.

Gezichtsoefeningen video

Als je eenmaal gezocht hebt op face fitness, facial exercises of face workouts, dan heeft je algoritme je in de smiezen en zie je plotseling overal video's opduiken met handige oefeningen. TikTok en YouTube staan er vol mee, en ook op Instagram is een aantal handige accounts die je kunt volgen. Mijn favoriet is het Instagramaccount All You Can Face (wat kan ik zeggen - ik hou van een goeie woordgrap). Instagrammer Anastasia deelt dagelijks face workouts en voor- en na-foto's. Het resultaat is zo verbluffend, dat Anastasia zelf zo ongeveer iedere maand in een video moet bewijzen dat ze géén botox gebruikt en dat haar gladde huid een gevolg is van haar facial exercises.

Bekijk hieronder één van haar video's met een paar basic oefeningen:

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Body