Zelfbruiner groen uitgeslagen? Dit is de oorzaak daarvan

Groen betekent in dit geval: weg ermee!

De zomer komt steeds dichterbij en dat betekent dat de wollen truien worden opgeborgen en de jurken, rokjes en shorts tevoorschijn worden gehaald. Heeft jouw lichaam de zon al een tijdje niet gezien en wil je het voorzien van een zonnige gloed? Fake tan it is. Al heb je bij het gebruik van een zelfbruiner wel wat instructies nodig. Zo wil je geen strepen of vlekken op je lichaam creëren en wil je er ook niet per se als Shrek of Fiona uitzien.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Zelfbruiner

Misschien dat je nu denkt: wat hebben Shrek en Fiona met fake tan te maken? Wel, normaliter heeft zelfbruiner een beige tot bruine kleur. Echter kan het ook voorkomen dat de crème uit de tube selftan komt groen is. Volgens een onderzoek van Tanologist, een merk met verschillende zelfbruiners, wordt zelfs enorm vaak gegoogeld: "Hoe komt het dat mijn zelfbruiner groen is?"

Zelfbruiner groen

Hoe dit komt? Ook zelfbruiners hebben een houdbaarheidsdatum. Wanneer je zelfbruiner niet goed meer is, kan het zijn dat de crème groen wordt. Dit wordt ook wel oxidatie genoemd (oxidatie is het chemische proces waarbij de geoxideerde stof, de reductor, elektronen afstaat aan een andere stof, de oxidator - Wikipedia). Wanneer je de crème toch besluit op te smeren, kan het zijn dat de gloed op je lichaam groen uitslaat.

Houdbaarheidsdatum zelfbruiner

Overigens is de houdbaarheidsdatum niet de enige reden dat de crème van je zelfbruiner groen kan worden. Ook de manier waarop je je spullen bewaart, is belangrijk. Zo moet je zelfbruiner altijd in een koele, donkere ruimte bewaren. Zet het flesje ook nooit in de zon. Is je favoriete selftan groen? Gooi het dan weg en koop een nieuwe fles. Better safe than sorry, right!?

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Body