Met deze tips blijft je favoriete parfum de hele dag lekker ruiken

Om het optimale uit jouw favoriete parfum te halen zijn er verschillende trucs die je kunt toepassen

model
lambadaGetty Images

Je kent het misschien wel: je koopt een nieuwe parfum, sprayt het met enthousiasme op, maar binnen een paar uur ruik je niets meer. Zonde, want je wil er natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Om het optimale uit jouw favoriete parfum te halen zijn er verschillende trucs die je kunt toepassen - en dat zonder er veel moeite voor te hoeven doen.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Parfum langer ruiken

Met deze tips haal jij het maximale uit je parfum:

 1. Hydrateren
  Het ideale moment om parfum aan te brengen is meteen na het douchen, wanneer je poriën open staan en je je net met een bodylotion hebt ingesmeerd. Hoe meer hydratatie in je huid, hoe beter de parfum pakt en dus ook blijft hangen. Gebruik dan wél een bodylotion zonder geur, anders ruikt je parfum niet meer zoals-ie zou moeten. Je kunt bijvoorbeeld ook vaseline gebruiken.

 2. Puls punten
  Puls punten zijn plekken op je lichaam waar je het beste je hartslag kunt voelen door de aderen die dicht tegen je huid liggen. De temperatuur van je bloed maakt dit een perfecte plek om parfum aan te brengen. Denk bijvoorbeeld aan je slaap, achter je oor, op je pols en aan de binnenkant van je elleboog.

 3. Niet wrijven, maar sprayen
  Iets wat je bijna onbewust doet: wat parfum op de ene pols sprayen en met de andere eroverheen wrijven of in je nek wrijven als je net je parfum hebt aangebracht. Niet handig en wel om twee redenen: wrijving warmt de huid op, waardoor er natuurlijke enzymen vrijkomen die de geur veranderen én de moleculen breken waardoor de geur sneller verdwijnt. Spray je parfum dus op puls punten en wacht tot het droog is voordat je je kleding aantrekt.

 4. Parfum in je haar
  Als het warm is, kun je parfum beter niet direct op je lichaam aanbrengen. Je zweet laat namelijk de geur sneller verdwijnen. In dit geval doet je favoriete luchtje beter zijn werk in je kapsel. Haar kan een parfum langer vasthouden, omdat het poreus is. Let hierbij wel op dat parfum op basis van alcohol niet heel bevorderlijk is voor je lokken - het kan je haar uitdrogen en beschadigen. Parfumoliën of parfums op waterbasis zijn hiervoor een goed alternatief. Wil je toch je favoriete luchtje gebruiken? Spray dan wat parfum op je haarborstel en kam hiermee rustig door je haar.

 5. Parfum op je kleding
  Parfum blijft langer hangen op textiel dan op je huid. Ben je de hele dag druk, dan is het handig om wat van je parfum te sprayen op je kleding. Maar wees wel voorzichtig! Sommige parfums kunnen vlekken veroorzaken - vooral de wat geconcentreerdere parfums met donkere of een amberachtige kleur. Het is dus handig om het eerst even te testen voordat je je parfum op je nieuwe blouse of sjaal gaat sprayen.

 6. Parfum bewaren
  Parfums veranderden als ze worden blootgesteld aan licht of extreme temperaturen. Op een kastje in je slaapkamer of naast je deodorant in de badkamer is dus niet zo'n goed idee. Je kunt je parfum het best bewaren op een koele en donkere plek zoals je kledingkast. Extra tip: koop een kleiner flesje parfum. Deze is makkelijk op te bergen en zo weet je zeker dat-ie goed blijft. In je parfumfles kan zuurstof - de natuurlijke vijand van parfum (!) - de moleculen van de geur afbreken en de samenstelling veranderen.

  Op zoek naar een heerlijke parfum voor het voorjaar? Deze parfums, waaronder de favoriet van Monica Geuze, mogen op je verlanglijstje.

  Bronnen: Parfumerie, Savoir flair en Free People.

  This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
  Advertentie - Lees hieronder verder
  Meer van Body