Elke dinsdag delen Christel en Aranka van #FITGIRLCODE de leukste weetjes en tips over de beste workouts met Glamour.

5x onsexy waarheden over sporten

Deze 5 herkenbare momenten zijn verre van sexy maar onvermijdelijk tijdens het sporten

Christel en Aranka creëren met #FITGIRLCODE een community waarmee ze vrouwen motiveren om fit en gezond te worden. Do you want to be a Fit Girl?

Iedereen weet dat je van sporten een sexy beast wordt. Sporten geeft zelfvertrouwen en dat straal je uit! Het is alleen de vraag of je die sexyness ook uitstraalt tijdens de workout. Eerlijk gezegd voelen wij ons niet heel sexy als we aan het sporten zijn. Waarschijnlijk heeft het iets maken met de volgende 5 onsexy waarheden over sporten. Grote kans dat jij jezelf hier ook in herkent (gna, gna):

1. “Sweat is a sexy glow”
Uhm, nee. Het ziet er misschien super hot uit in films, maar in het echte leven pakt het net iets anders uit. Het is niet bepaald sexy als je letterlijk een plasje zweet achterlaat als je van het ene naar het andere apparaat verkast. Begrijp ons niet verkeerd, hard zweten tijdens het sporten is supergoed voor je, maar de combinatie van tomaathoofd en zweetplek op je billen is gewoon niet aantrekkelijk. Punt. 

2. Overenthousiaste darmen
Hopelijk zijn wij niet de enige, maar... waar komen die spontane darmbewegingen vandaan als je aan het sporten bent? Vooral als je aan het hardlopen bent en in de wijde omtrek geen toilet te bekennen is komen ze ineens tot leven. Op dit soort momenten heb je twee opties. Optie 1: bel aan bij het dichtstbijzijnde huis en gooi al je gêne overboord, of 2: ga op zoek naar een verdwaald Dixie-toilet in een park. Normaal gesproken is een Dixie niet erg aanlokkelijk, maar op dit soort momenten mag je meneer Dixie eeuwig danken voor zijn ingenieuze uitvinding! De ‘walk of shame’ na optie 1 is namelijk niet te doen.  

3. De Squat Scheet
Lastig welke situatie de Awkwardness Award wint, maar we denken dat de volgende situatie vrij hoog scoort: je maakt een perfecte, diepe squat en ineens besluiten je darmen dat dit het perfecte moment is om te ontspannen. Voila, daar is hij: de Squat Scheet. Let op, de Squat Scheet vermomt zich ook regelmatig tot Buikspier Scheet, Push Up Scheet etc. Kortom, houd je darmen extra goed in de gaten als je veel kracht zet. Ze doen de meest onverwachte dingen op de meest ongepaste momenten. 

4. Je maaltijd aanvallen
Er is niks mis met een goede eetlust, maar hoe wij onze maaltijd naar binnen schrokken na een killer workout is absoluut niet lady-like. Er komt zoveel passie en vastberadenheid naar boven bij het zien van eten, dat we met gemak een eetwedstrijd zouden kunnen winnen. Kom maar door met dat voedsel!

5. Je eerste Zumba-lesje
Zumba-lessen beloven opzwepende, doeltreffende en vooral makkelijk te volgen danspasjes. Een fitnessfeestje waarbij iedereen kan meedoen op eigen niveau. Dansen als Beyoncé is daarentegen niet voor iedere vrouw weggelegd. Natuurlijk baart oefening wel kunst, maar de eerste keer dat je een lesje Zumba gaat doen ziet dat er niet bepaald sensueel uit. Hortend en stotend probeer je de instructrice te volgen, en net op het moment dat je denkt dat je een move onder de knie hebt moet je alweer door naar de volgende. Als kers op de taart hangen er altijd levensgrote spiegels in fitnessruimtes, zodat je het eindresultaat van je geklungel met eigen ogen kunt bewonderen. Behoorlijk confronterend. 

Op #FITGIRLCODE hebben we sindskort de rubriek ‘Sweaty Confessions’. Iedere week delen we anoniem de meest awkward situaties. We zijn op zoek naar meiden die hun Sweaty Confession met ons willen delen. Heb jij een hilarisch of beschamend moment dat je anoniem met ons wilt delen, stuur dan een mailtje naar nathalie@fitgirlcode.com.

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten