Als je bh's niet zo fijn vindt, is het goed mogelijk dat je je bh verkeerd gebruikt. Daarom heeft Glamour alles wat je moet weten over bh’s voor je op een rijtje gezet.

8 handige tips voor het dragen van bh's

Zodat je haat-liefde relatie met je bh alleen een liefde relatie wordt

Wij vrouwen hebben al jarenlang een haat-liefde relatie met onze bh. Denk aan de feministische bh-verbranding (haat). Of aan de uitvinding van de bustehouder, toen dat ellendige korset eindelijk uit mocht (liefde).

Als je meer naar de bh-hatende kant neigt, is het goed mogelijk dat je je bh verkeerd gebruikt. Daarom zet Glamour alles wat je moet weten over bh’s voor je op een rijtje.

1 Juiste maat
We kunnen het niet genoeg benadrukken: de juiste maat kiezen is allesbepalend voor het comfort, de steun en het uiterlijk van je borsten. 80 procent van de vrouwen draagt de verkeerde bh-maat. Tijd om daar verandering in te brengen!

Je merkt dat je bh te klein is wanneer de sluiting omhoog kruipt, je afdrukken van je bh op je lichaam hebt wanneer je hem uitdoet, de bandjes in je huid snijden en je borsten als het ware over je cups uitpuilen.

Je bh is te groot wanneer er nog ruimte in de cups zit, de bandjes te veel ruimte overhebben en hij niet stevig blijft zitten, maar verschuift.

Je bh zit perfect, als de beugel nauw aansluit op je borst. Wanneer het stukje stof tussen de twee cups in dicht op je huid zit, is het goed. Ook moeten de cups gevuld zijn en glad overlopen in je borsten. De sluiting op je rug zit op dezelfde hoogte als de voorkant van je bh.

2 Kopen op losse stand
Let er bij het kopen van je bh op dat hij goed zit wanneer je hem vastgemaakt hebt op de grootste stand. Bh’s rekken mettertijd uit. Als je hem op de strakke stand zet bij de aankoop, wordt hij al snel te groot.

3 Opmeten
Als je wilt weten welke maat je hebt, kun je je het beste laten opmeten door een specialist. Werknemers bij verschillende lingeriewinkels kunnen dat voor je doen. Wil je het zelf opmeten? Dat kan! Op de website van Hunkemöller kun je je maat uitrekenen.

4 Aandoen 
Bij het aandoen van je bh moet je je borsten als het ware in je cups leggen. Dat doe je door je bh van onder naar boven aan te doen. Zo zit je bh het stevigst.

5 Bandjes
De bandjes van je bh mogen vrij strak zitten, maar er moet nog met gemak één vinger tussen kunnen. Als je de bandjes korter maakt dan dat, gaan ze te veel ‘trekken’. Als ze te los zijn, zakken ze af en geven ze niet genoeg steun.

Ook kunnen de bandjes na veel dragen uitrekken of vanzelf iets losser gaan zitten. Daarom kun je ze het beste om de maand strakker zetten.

6 Op hand wassen
Hoewel het per persoon verschilt, is het is aan te raden om je bh na vier dagen te wassen. Om je mooiste lingerie zo lang mogelijk goed te houden, kun je dat het beste met de hand doen.

Hierbij gebruik je een teiltje lauwwarm water met wat wasmiddel voor de fijne was. Probeer je bh’s niet schoon te krijgen door te wrijven, maar laat ze een paar minuten weken. Je kunt ze afspoelen met koud water en laten drogen.

7 Wasmachine
Als je je bh’s toch liever in de wasmachine doet, is het verstandig om een waszakje te gebruiken. Was ze onder de 30 graden met wasmiddel voor een fijne was en bijbehorende instellingen op de wasmachine. Je kunt de sluiting van je bh vooraf het beste dichtmaken en eventuele accessoires er vanaf halen.

8 Drogen
Doe je bh nooit in de droger. De hoge temperatuur zorgt ervoor dat de stretch eruit gaat en de kleur vervaagt. Om de vorm van je bh mooi te houden, is het goed om 'm op een handdoek te leggen, met de cups naar boven gericht.

Bron: Hunkemöller

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten