Droge lippen? Met deze 8 natuurlijke goedjes ben je er binnen no time weer vanaf.

8 huis-tuin-en-keukenmiddelen om van je schrale lippen af te komen

Goedkoop en effectief!

© Roksolana Zasiadko

Winter is definitely coming. Het wordt kouder en kouder en dat merken we. Dat ligt niet alleen aan het feit dat vrouwen het kouder hebben dan mannen. We zien het ook aan onze lippen.

Die zijn opeens schraal, droog, kapot en daar zijn we helemáál niet blij mee. Wat je ertegen kunt doen? Deze natuurlijke producten zorgen ervoor dat je lippen weer zacht, gezond en kissable worden. En het beste van alles is dat je het waarschijnlijk al láng in huis hebt.

1 Honing
Honing kan gebruikt worden als moisturizer. Smeer meerdere keren per dag pure organische honing op je lippen voor een genezend en antibacterieel effect. Ook kun je een goedje maken met honing, glycerol en water om ’s nachts in te laten trekken. Zachte lippen gegarandeerd!


2 Rozenblaadjes
Rozen zijn niet alleen leuk om te krijgen, maar ook nuttig! Stop een handvol gewassen rozenblaadjes in een bakje melk. Laat het een paar uur liggen en klop het goedje dan tot een dikkere pasta met een mixer of een garde. Breng dit twee tot drie keer per dag aan. Rode of roze blaadjes kunnen ook nog eens een mooie kleur afgeven op je lippen.

3 Kokosnootolie
Breng een paar keer per dag pure kokosnootolie aan op je lippen. Het goedje werkt als natuurlijke moisturizer en voedt je lippen.


4 Olijfolie
Olijfolie werkt hetzelfde als kokosnootolie. Breng het een paar keer per dag aan op te droge lippen et voilà, ze helen.


5 Ricinusolie
Ze noemen dit huis-tuin-en-keukengoedje niet voor niets ‘wonderolie’. Je kunt de castor oil meerdere keren per dag opsmeren óf mengen. Neem een theelepel ricinusolie, een theelepel glycerol en een paar druppels verse citroensap. Goed mengen en aanbrengen vóór het slapen gaan. ’s Ochtends gebruik je een watje met lauw water om het laagje weer van je lippen te wassen.

6 Komkommer
Deze groente is niet alleen goed voor je ogen, maar werkt ook voedend (ha!) voor je lippen. Wrijf zachtjes met een klein stukje komkommer over je lippen en zorg dat je lippen genoeg van het komkommersap krijgen. Laat de schijf komkommer ongeveer 20 minuten zitten en was je lippen daarna met water.
Giphy

7 Water
We kunnen het niet genoeg benadrukken; drink. genoeg. water. Het geeft zóveel profijt om goed gehydrateerd te blijven.

8 Suiker
Om het genezingsproces sneller op gang te helpen, kun je een natuurlijk scrub gebruiken om de dode huidcellen te verwijderen. Meng twee theelepels suiker met één theelepel honing. Breng het aan op je lippen, laat het even intrekken en masseer het daarna in cirkels in je lippen. Als de dode huidcellen verwijderd zijn, was je het goedje af met lauw water.

Bron: Top 10 Home Remedies

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten