Doet een laserbehandeling pijn? Wekt het irritatie op of is het gevaarlijk? Glamour zet alle informatie op een rij.

Alles wat je wil weten als je een laserbehandeling overweegt

Nooit meer je oksels, benen of bikinilijn scheren? Het klinkt als een geschenk uit de hemel

Nooit meer je oksels, benen of bikinilijn scheren? Het klinkt als een geschenk uit de hemel. Maar wat moet je weten over laseren voordat jij daadwerkelijk overgaat op een behandeling? Glamour stelt al jouw prangende vragen aan Luciana Paulo, eigenaresse van Bem Estar Beauty Clinic in Amsterdam.

1. Pijn
Uit eigen ervaring kunnen we zeggen dat het op sommige plekken voelt alsof je een klein schrokje krijgt. Zo voel je het op punten waarbij de huid dichter op het bot ligt heviger dan bij voorbeeld je kuiten.

2.Irritatie
Na de behandeling zie je niks aan de huid. Je kunt zo door naar je vervolgafspraak. Wel is het belangrijk dat je de behandelde delen 24 uur lang niet insmeert met lotion of douchegel.

3. Is één behandeling goed genoeg?
Nee, in totaal heb je tussen de 6 en de 10 behandelingen nodig. Wel merk je na de eerste behandeling al dat het haar veel minder snel teruggroeid. Na de volledige kuur is het raadzaam om eens per jaar terug te komen voor een enkele behandeling.

4. Voor altijd?
Door hormoonveranderingen tijdens je leven is het altijd mogelijk dat je weer opnieuw wat haargroei krijgt. Zo zorgt een zwangerschap er regelmatig ook voor dat je wederom weer haargroei krijgt. 

5. Werkt het altijd?
Nee. In 10 procent van de gevallen blijven de haren groeien. Er is dus altijd een kans dat het bij jou niet werkt. Het is vaak ook lastig om blonde, grijze of rode haren te laseren, omdat die weinig pigment hebben.

6. Worden de haren weggebrand?
Nee, met de laser worden de haarzakjes stukgemaakt, waardoor de haren niet meer kunnen groeien.

7. IPL of laser?
De overeenkomst tussen laser en IPL (Intense Pulsed Light) is dat het allebei een vorm is van licht. De lichtenergie wordt omgezet om de haarzakjes kapot te maken. Zo kan er geen haar meer groeien. Toch is er een groot verschil. Bij laser heb je een gerichte straal van één golflengte, terwijl IPL verschillende licht golflengtes heeft. Dit pakt een groter deel van je body mee. De behandeltijd bij IPL is korter dan bij laser, omdat het grotere delen meepakt. Wel heb je bij IPL vaak rond de 10 behandelingen nodig, terwijl dat bij laseren gemiddeld 6 is. Laser ontharing is vaak pijnlijker en duurder dan IPL. De restbeharing bij IPL is ongeveer 20 tot 25 procent, terwijl dat bij laser rond de 10 procent ligt. 

8. Gevaarlijk?
Iedereen mag laseren, maar zorg er altijd voor dat je een huidtherapeut kiest die veel ervaring heeft op het gebied van laserbehandelingen. Zo verklein je het risico op verbranding, pigmentvlekken en blijvende littekens. 

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten