Professioneel danseres en presentatrice Anna-Alicia Sklias vertelt haar geheim om in shape te blijven en hoe haar danscarrière haar leven beïnvloedt.

Anna-Alicia Sklias: “Ik had een constante strijd met eten”

De professionele danseres vertelt haar geheim om in shape te blijven én hoe haar danscarrière haar leven beïnvloedt

© Daisy von Dutch

Professioneel danseres en presentatrice Anna-Alicia Sklias (29) kent als finaliste van So You Think You Can Dance én winnaar van The Ultimate Dance Battle alle ins en outs van de danswereld. Deze maand staat in het teken van de Glamour Health Challenge, daarom zijn wij benieuwd naar haar geheim om in shape te blijven én hoe haar danscarrière haar leven beïnvloedt.

Hoe werd je verliefd op dansen? 
“Mijn moeder en tante vonden dat ik mijn energie kwijt moest, omdat ik nooit stil kon zitten. Daarom begon ik op mijn derde met klassiek ballet. Het één zijn met de muziek gaf mij een enorme kick.”

Je bent vroeg begonnen met dansen, heb je het idee dat je iets hebt gemist?
“Nee. Toen ik als kind danseressen zag optreden wist ik het meteen: dit is wat ik wil. Ik wist dat ik geen ‘normale’ opleiding deed (Koninklijk Conservatorium red.). Ik was continu bezig met dansen, dansen, dansen. Daarom heb ik tijdens mijn pubertijd even getwijfeld, maar mijn liefde voor dansen was te groot om te stoppen.” 

Waar ben je het meest trots op?
“Argh, zo moeilijk! Ik ben het meest trots op mijn bachelor diploma van het Conservatorium: daar is alles mee begonnen. Daarnaast staan het winnen van The Ultimate Dance Battle en de finale van So You Think You Can Dance ook in mijn top drie.”

Wat is je favoriete workout? 
“Ik heb er twee: stretchen en buikspieroefeningen. Dat zijn belangrijke oefeningen voor een danser. Daarnaast vind ik een strakke buik mooi. Daar voel ik me het meest comfortabel bij.”

Besteed je veel aandacht aan de juiste voeding?
"Voor mijn opleiding mocht ik niet te zwaar worden, dus ik had een constante strijd met eten. Elke week werd ik gewogen en alle diëten die je kunt bedenken, heb ik geprobeerd. Totdat ik op zestienjarige leeftijd klaar was met obsessief op mijn eten letten. Ik heb geleerd dat te veel bezig zijn met afvallen juist in je nadeel werkt. Daarom besloot ik te eten wat en wanneer ik wilde, en dat werkt goed voor mij.”

Hoe kijk je terug op je So You Think You Can Dance-tijd? 
“Niet veel mensen weten dat ik vlak voor het programma een aanbod kreeg om bij Introdans (een dansgezelschap red.) te dansen. Auditie doen voor So You Think You Can Dance in plaats van op het aanbod ingaan was dus een groot risico. Nu ben ik blij dat ik het avontuur ben aangegaan. Ik heb nooit spijt gehad van mijn keuze."

Je bent ambassadrice van Free A Girl en bent laatst naar Nepal geweest, hoe was dat? 
“Ik heb de reis met Dave Mantel gemaakt (acteur red.). We zagen daar met eigen ogen hoe de human trafficking eraan toe gaat. De positiviteit waarmee deze meiden in het leven staan na alles wat ze mee hebben gemaakt, is mij het meest bijgebleven.” 

Wat voor projecten staan er nu op de planning?
“Ik ben nu bezig met ‘Our Life Project!’, een project over eenzaamheid onder jongeren. Ze voelen zich vaak alleen omdat er door social media nog weinig fysiek contact is. Ik merk dat er weinig over dit onderwerp wordt gepraat en dat wil ik veranderen. Daarnaast werk ik aan een televisie-format over zelfvertrouwen bij jongeren. Ik hoop in het najaar een pilot op te nemen.”

Menu
Ads for you!

Hi you!

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Thanks a million!

Sluiten