You Jianxia heeft de langste wimpers ter wereld. Met wimpers van bijna 12,4 cm lang haalt ze de Guinness World Records.

Deze vrouw heeft de langste wimpers ter wereld

Dat zie je ook niet iedere dag

Niet iedereen is gezegend met lange wimpers, en wanneer iemand van nature lange wimpers heeft, komen die meestal nét tot aan de wenkbrauwen. Bij de vrouw met de langste wimpers ter wereld is dat wel even anders. Haar wimpers zijn ongeveer 12 centimeter (!) lang.

Hoger dan je pumps
Aan wie de wimpers vastzitten? You Jianxia uit Shanghai. Even voor de duidelijkheid: haar wimpers zijn dus waarschijnlijk langer dan de hoogte van je pumps. You is geboren in 1968 en sindsdien heeft ze er bijna vijftig jaar over gedaan om de wimpers te laten groeien.
Guinness World Records
Met haar wimperlengte heeft ze de Guinness World Records van 2018 gehaald. De langste wimper haalt de 12,4 centimeter. Dat maakt haar wimpers de langste wimpers ter wereld.

What's your secret
Nu willen we natuurlijk allemaal haar geheim weten. Volgens de uitgevers van het recordboek denkt You zelf dat de haartjes zo lang zijn vanwege haar band met de natuur. In 2013 heeft ze bijvoorbeeld achttien maanden lang in de natuur geleefd.

Niet zo handig
Of haar wimpers echt praktisch zijn, betwijfelen we. Door de lengte zijn de wimpers te zwaar geworden om omhoog te blijven staan. De foto’s van You wekken dan ook veel vragen bij ons op: kan ze nog genoeg zien? Kan ze mascara dragen? Wast ze de wimpers? Zijn ze extra sterk? Zo veel vragen, zo weinig antwoorden. Hopelijk krijgen we meer duidelijkheid in de Guinness World Records van 2018.

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten