Zoals het goede, ouder spreekwoord luidt: ‘voorkomen is beter dan genezen’. Ondanks het smeren toch verbrand? Met deze tips ben je sneller van je rode, geïrriteerde huid af.

Dit kun je het beste doen tegen een verbrande huid

Snel uit de zon en smeren maar

Zoals het goede, ouder spreekwoord luidt: ‘voorkomen is beter dan genezen’. Ondanks het smeren toch verbrand? Met deze tips ben je sneller van je rode, geïrriteerde huid af.

1Verkoeling
Neem een verkoelend (niet ijskoud, maar lauw water) bad of douche zonder badschuim en met ingrediënten als lavendelolie en bakingsoda. Of koel je huid met lauw-koude doeken. Dat verlicht de pijn en gaat roodheid en irritatie tegen, zo laat Gezondheidsnet weten.

2Pijnstillers
Heel erg verbrand? Neem dan een aspirine of ibuprofen. Deze pijnstillers werken pijnstillend en gaan ontstekingen in de huid tegen.

3Koelkast
Aftersun is waarschijnlijk het eerste waar je aan denkt bij een vuurrode huid, maar wist je ook al dat het helpt om de fles in de koelkast te leggen? Dit heeft een extra verkoelend effect. Kies voor een aftersun met aloë vera om de roodheid en irritatie tegen te gaan.

4Yoghurt
Geen aftersun in huis? De meest voorkomende tip op Oma Weet Raad is om karnemelk of yoghurt op de huid te smeren voor hetzelfde verkoelende effect. 

5Kalamijn
Wil je je verbrande huid reinigen? Kies dan voor een reiniging die kalamijn bevat. Dit zachtroze poeder bevat zinkoxide, dat wordt gebruikt in ontsmettingsmiddel en medische zalven. Ook dat heeft een verkoelende werking en vermindert roodheid en irritaties. Volgens Womens Health is Lush Fresh Farmacy reiniger (€8,70) een perfect middel bij een verbrande huid.

6Geen olie
Gebruik geen producten waarin olie is verwerkt, zoals bodylotion. Deze vormen een isolerende laag op je huid, waardoor de warmte in je huid blijft in plaats van eruit gaat.

7Hydrateer
Een verbrande huid kan leiden tot uitdroging. Zorg daarom dat je voldoende water drinkt.

8Lichte kleding
Draag lichte kleding die niet knelt of schuurt om irritatie te voorkomen. Zorg ook dat je zoveel mogelijk de verbrande plaatsen bedekt voordat je de deur uitgaat. 
 

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten